País Valencià 08/02/2013

Alcoi concedirà la Medalla d'Or de la ciutat a Isabel-Clara Simó i la nomenarà filla predilecta

L'Ajuntament de la localitat assegura que aquest reconeixement serveix per "agrair" a l'escriptora "tot el que ha donat" a la ciutat que la va veure néixer

Ara
2 min
L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés (esquerra), durant l'anunci del reconeixement a Isabel-Clara Simó.

ValènciaL'alcalde de la localitat alacantina d'Alcoi, Toni Francés, ha anunciat avui que l'Ajuntament atorgarà la Medalla d'Or de la Ciutat a l'escriptora Isabel-Clara Simó. Aquest no serà l'únic reconeixement que el consistori brindarà a l'escriptora nascuda a Alcoi, ja que la corporació municipal també ha acordat, amb el vot favorable de tots els regidors, nomenar-la filla predilecta.

El proper 27 d'abril el saló de plens de l'ajuntament d'Alcoi acollirà l'acte institucional en què es formalitzarà l'atorgament, tot i que serà el dia 15 d'aquest mateix mes quan, en una sessió plenària extraordinària, s'oficialitzaran les distincions. L'alcalde socialista d'Alcoi ha explicat que un dels principals motius per a la concessió d'aquestes distincions és "la gran importància de la seva obra literària i periodística, no només per a la cultura de parla catalana", sinó per al conjunt de la cultura europea, ja que els seus llibres "han estat traduïts a diferents idiomes i són, en conjunt, un referent".

Francés ha subratllat que "Alcoi sempre ha estat bressol de creadors i de persones que han projectat la nostra cultura, i és un deure d'aquest Ajuntament reconèixer el treball d'aquestes figures". L'alcalde ha assegurat que Isabel-Clara Simó ha manifestat una "enorme alegria i emoció" quan li ha comunicat per telèfon la decisió que havia pres l'Ajuntament d'Alcoi.

Per la seva banda, el regidor de Política Lingüística, Jordi Tormo, ha incidit en com l'escriptora ha portat el nom d'Alcoi a tot el món mitjançant alguns dels seus llibres, com per exemple 'Júlia' o 'Alcoi-Nova York'. "El que Isabel-Clara Simó fa a través de la seva obra és agrair a Alcoi el que li ha donat, i què millor que la seva ciutat li retorni allò que ens ha donat amb la seva màxima distinció institucional", ha afegit el regidor.

stats