País Valencià 17/09/2013

El judici contra 10 detinguts de la 'Primavera Valenciana' se suspèn per la incompareixença dels policies denunciants

Els agents també estan denunciats pels detinguts, acusats de lesions i maltractaments

Acn / Ara
1 min

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 12 de València ha suspès aquest dimarts el judici de faltes per desordres públics i lesions contra deu joves detinguts durant els incidents de l'anomenada 'Primavera Valenciana' al febrer de 2012. La suspensió de la vista s'ha produït perquè els policies denunciants no han comparegut, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià.

Aquests agents de la policia espanyola també tenen la condició de denunciats per part dels detinguts, que els acusen de lesions i maltractaments, tot i que aquest dimarts havien de comparèixer en qualitat de denunciants. El TSJ valencià ha explicat que pel moment no hi ha cap nova data per a la celebració del judici.

Els joves van ser detinguts durant els aldarulls del 16 de febrer a les immediacions de l'institut Lluís Vives de València, on es van produir les primeres detencions, i posteriorment a prop de la comissaria de la policia del carrer Sapadors en les concentracions de suport als detinguts que van finalitzar amb contundents càrregues policials.

Malgrat haver passat un any i mig des dels incidents, la solidaritat amb els detinguts continua present i aquest matí desenes de persones s'han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia de València per donar suport a aquestes deu persones.

stats