El judici per l'ERO de Radiotelevisió Valenciana se celebrarà el 21 d'octubre

Més de 1.000 treballadors de la ràdio i la televisió pública valenciana han deixat l'empresa des que s'aprovés l'ERO el 22 d'agost de 2012

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha fixat per al proper 21 d'octubre el judici per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Radiotelevisió Valenciana (RTTV), segons ha informat l'empresa pública en un comunicat i Intersindical en el seu compte de Twitter.

Segons RTVV, la societat pública ha rebut aquest divendres, a través dels seus representants legals, la citació per part del TSJ valencià per a la declaració de parts pel judici de l'ERO aplicat des de fa més d'un any en les tres empreses que conformen la societat pública Radiotelevisió Valenciana. El judici començarà a les 09.30 hores del dia 21.

D'altra banda, Intersindical ha destacat en el seu Twitter que, amb la data de celebració de judici fixada, "ja queda menys" per "tombar" l'ERO de l'ens i insta a acudir a tots els treballadors de l'empresa "a les portes del TSJ" el dia de la celebració de la vista.

L'ERO de Radiotelevisió Valenciana va ser aprovat el passat 22 d'agost de 2012 i contemplava una xifra d'afectats de 1.198 treballadors. Finalment, però, han estat menys els professionals afectats perquè a finals d'agost de 2013 l'empresa va comunicar a 186 tècnics de la seva plantilla que no estaven afectats "definitivament" per l'acomiadament, amb la finalitat de poder garantir les emissions.

Amb això, la societat pública entenia que quedava tancat "un dur procés" d'ERO, que va finalitzar "de forma definitiva" el 31 d'agost. RTVV SAU, la nova empresa sorgida després de l'ERO, va defensar que l'Expedient de Regulació d'Ocupació compleix "totalment amb la legalitat" i "assegura les emissions" tant de ràdio com de televisió.

El judici arriba poc més d'un any després que, arran l'aprovació de l'ERO, els sindicats UGT, CCOO, Intersindical, CGT, USO i CSI·F presentessin diverses demandes col·lectives en contra de l'acomiadament massiu. Alguns van presentar-les davant l'Audiència Nacional i altres davant el Tribunal Superior de Justícia valencià, que serà finalment l'encarregat de dirimir aquest conflicte, doncs va ser designat, mitjançant resolució judicial, l'òrgan competent per jutjar la causa.

El + vist

El + comentat