Un jutjat investiga la mort per possible maltractament d'un nadó a València

El jutjat d'instrucció número 4 de Carlet està esperant l'informe de l'autòpsia per esclarir si la mort podria ser deguda a causes no naturals

El jutjat d'instrucció número 4 de Carlet (la Ribera Alta) dirigeix la investigació sobre la defunció d'un nadó ahir a l'Hospital La Fe de València, per si hauria pogut ser víctima d'algun tipus de maltractament. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià en un comunicat, aquest jutjat és competent per instruir la causa atès que la menor morta residia en una localitat d'aquest partit judicial.

El titular del jutjat i la fiscalia estan a l'espera del resultat de l'autòpsia, que es practica avui, per determinar les actuacions que podrien correspondre en el cas que que s'assenyalés una causa externa i violenta com a desencadenant directe de la defunció.

El cas l'investiga la Guàrdia Civil des que els metges que van atendre el nen van advertir lesions suposadament compatibles amb el maltractament i van donar-hi l'avís pertinent.

Segons informen avui els periòdics valencians Las Provincias i Levante, el bebè va ingressar a La Fe de València a principis d'aquesta setmana provinent de l'hospital de la Ribera, a Alzira. Pel tipus de lesions cerebrals que presentava el bebè, aquest podria haver estat sacsat, segons l'opinió dels metges que li van atendre i que recullen tots dos diaris.