País Valencià 29/11/2012

Un constructor cedeix a l'ajuntament valencià de l'Alcúdia 25 pisos buits per a famílies desnonades

L'alcalde de la localitat assegura que es tracta d'una idea "fantàstica" perquè els habitatges estaven acabats i sense ocupar des de fa any i mig

Efe
1 min
El racó del consumidor

ValènciaUn promotor immobiliari ha decidit cedir a l'ajuntament de l'Alcúdia 25 habitatges que tenia buits al municipi valencià perquè els destini a famílies afectades per desnonament. El constructor, Antonio Gimeno, establert a Madrid, ha construït diverses promocions de pisos en els últims anys a aquest municipi de la Ribera Alta i ara ha decidit que algunes famílies desnonades es puguin beneficiar d'una de les seves construccions sense habitar a través de la fundació 'Toda Ayuda'.

En declaracions a EFE, l'alcalde socialista de l'Alcúdia, Robert Martínez, ha qualificat aquesta idea de "fantàstica" i ha recordat que la promotora havia finalitzat la construcció d'aquests pisos fa any i mig. "Els tenien parats mentre hi ha gent a qui estan tirant al carrer", afegeix Martínez, qui ha explicat que durant els últims dies l'ajuntament ha rebut centenars de trucades de veïns i de diferents consistoris interessant-se per aquesta notícia.

"Ens ha sobrepassat", confessa l'alcalde d'aquesta població d'11.000 habitants situada a uns 30 quilòmetres al sud-oest de València, i aprofita per plantejar "una crida a la calma" perquè aquests habitatges "són única i exclusivament per a gent desnonada". Solament faran una excepció a aquesta norma, doncs inclouran entre les possibles beneficiàries a aquelles dones que hagin estat víctimes de violència domèstica.

Els pisos cedits tenen 90 metres quadrats i entre tres i quatre habitacions i estan "perfectament equipats per a una família mitjana", ha explicat l'alcalde. El mateix Robert Martínez ha avançat que aquesta iniciativa pot donar "un respir de dos o tres anys" a aquestes famílies perquè el lloguer tindrà un preu simbòlic de 50 euros.

stats