Publicitat
Publicitat

La consulta lingüísitica convocada per la conselleria valenciana d'Educació va registrar una participació del 5%

Segons les dades facilitades pel Consell, tan sols 10.000 famílies de les 180.000 censades va votar sobre el projecte lingüístic de centre preferit per als seus fills

La conselleria valenciana d'Educació ha xifrat en unes 10.000 les famílies que han votat en la primera consulta lingüística convocada perquè els pares opinen sobre quin programa lingüístic prefereixen per al centre escolar dels seus fills. Les famílies que van participar en la consulta celebrada el passat divendres dia 19 podien triar entre el Programa Plurilingüe en castellà o el Programa Plurilingüe en valencià.

Segons les dades facilitades pel departament que dirigeix la consellera María José Català, tenien accés per votar a través de la web habilitada per a la consulta unes 50.000 famílies, la qual cosa significa que sobre aquest col·lectiu els que han votat suposen el 17% del cens.

El total del cens, però, era d'entre 170.000 i 180.000 famílies amb fills en centres públics d'educació infantil i primària les cridades a participar en aquesta consulta, de manera que sobre aquest univers seria entorn del 5% les famílies que han votat.

L'administració educativa assenyala que es tracta de la primera consulta que es fa i apunta "que no serà l'última". De fet, precisa que s'està treballant ja per a fer-la sobre la jornada contínua. "Hem creat un canal de comunicació i participació dels pares per establir consultes de manera més assídua en diferents temes d'interès", subratllen des de la cartera que dirigeix María José Català.

"Valoració positiva" de la consulta

Des de la conselleria recorden, a més, que en les eleccions dels consells escolars que es fan des dels anys 80 la participació és del 13 per cent per la qual cosa, dins d'aquest context, fan una valoració positiva del percentatge de participació en el sondeig lingüístic.

"Estem satisfets amb el resultat, ja que es tracta de la primera consulta", asseguren fonts de la conselleria, que entenen que els que no han votat "estan satisfets amb l'actual model".

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT