Els liquidadors de Radiotelevisió Valenciana comuniquen al comitè d'empresa l'inici del procés d'extinció

En la reunió entre la comissió liquidadora i els representants dels treballadors no s'ha fixat la data d'inici del període de consultes per tractar de pactar l'ERO

La comissió de liquidació de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha comunicat aquest dimarts al comitè d'empresa l'inici del procediment de l'expedient de regulació d'ocupació d'extinció, que afectarà els 1.700 treballadors que, aproximadament, conformen la plantilla de l'ens públic. A la reunió, que inicia el procés per extingir tots els contractes, també han assistit representants de la consultora KPMG, que ha estat l'adjudicatària del contracte d'assessorament per fer l'ERO d'extinció.

El comitè d'empresa ha demanat la documentació oficial que acrediti que KPMG és adjudicatària de l'ERO d'extinció i ha assegurat en la reunió que no existeixen "causes per tancar RTVV" ni que justifiquin "el maltractament que pateixen els treballadors". Des de KPMG han contestat: "Som aquí per un motiu. No ens equivoquem amb l'escenari. Estem en procés de dissolució", segons relata el Twitter d'Intersindical Valenciana.

Per la seva part, els liquidadors i els representants de la consultora KPMG han reclamat als representants sindicals que signin la notificació formal de l'inici del procediment i s'han compromès a mostrar en properes reunions els documents que avalin la contractació de la consultora.

El comitè d'empresa, per altra banda, ha reclamat el llistat complet de treballadors de la societat pública i la seva situació actual, i ha demanat als liquidadors que, "abans d'iniciar un ERO, resolguin tot el que es deriva del primer". Un ERO que va quedar anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia valencià i que obligava a readmetre els mil treballadors acomiadats. Aquesta resolució va ser la raó per la qual la Generalitat Valenciana va prendre la decisió de tancar la radiotelevisió pública, segons va explicar el mateix president Alberto Fabra. Els sindicats consideren que "hi ha moltíssims coses del primer ERO que s'han de resoldre abans del segon".

Segons Intersindical, els membres de la comissió de liquidació, que han al·ludit "raons econòmiques" per justificar l'extinció de RTVV, han assegurat que "prenen nota" de les demandes. Han assegurat que la setmana vinent s'abordaran "temes ordinaris".

Els sindicats han denunciat que se "solaparà un ERO amb l'altre" perquè Radiotelevisió Valenciana encara no ha complert amb el mandat judicial que anul·lava el primer. El comitè d'empresa ha lamentat igualment que encara no sàpiguen quan començarà el període de consultes per pactar amb l'empresa les condicions dels acomiadaments. Un període que, en tot cas, es podrà prolongar com a molt 30 dies des de l'inici, tal com marca la llei.

Coincidint amb la reunió, els treballadors de RTVV han celebrat una assemblea a les portes del centre de produccions de programes de Burjassot (l'Horta) per compartir la informació del procés d'extinció de la societat pública. El sindicat CCOO ha denunciat en el seu perfil de Twitter que l'assemblea l'hagin hagut de celebrar a fora del recinte, i ha assenyalat que "és inadmissible que després de 20 anys en l'empresa no deixin entrar els treballadors i siguin dins els saquejadors".

Més continguts de