País Valencià 07/10/2017

Joan Manuel Serrat rep l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana

El guardó reconeix la divulgació de l'obra del poeta oriolà Miguel Hernández

Ara
1 min
Joan Manuel Serrat va inaugurar la 25ena edició del Festival Castell de Peralada

ValènciaA més de llengua, Joan Manuel Serrat comparteix amb els valencians l'amor per la poesia de l'oriolà Miguel Hernández, els versos del qual ha musicat en dues ocasions: 'Miguel Hernández' (1972) i 'Hijo de la luz y de la sombra' (2010). Aquesta ha estat la principal raó que ha motivat la concessió al cantautor barceloní del barri de Poble Sec de l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, que Serrat rebrà aquest dilluns de la mà del cap del Consell, Ximo Puig, amb motiu de la celebració de la diada del Nou d'Octubre.

Les altres dues guardonades amb l'Alta Distinció són la catedràtica d'ètica i filosofia política per la Universitat de València, Adela Cortina, que ha estat la primera dona de ser membre de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques; i Hortensia Herrero, impulsora de la Fundació Hortensia Herrero, que treballa per la rehabilitació del patrimoni artístic i cultural de la ciutat de València.

Una de les cançons més destacades de Joan Manuel Serrat nascuda a partir dels versos de Miguel Hernández ha estat 'Nanas de la cebolla'.

stats