Publicitat
Publicitat

229 milions per lluitar contra la desocupació dels més grans de 30 anys

La Generalitat Valenciana posa en marxa el pla Avalem Experiència, que s'implementarà entre el 2017 i el 2019

La Generalitat Valenciana ha presentat aquest dijous el pla Avalem Experiència, que pretén donar resposta a la situació "d'emergència social" que suposa l'elevada taxa d'atur dels ciutadans més grans de 30 anys i, especialment, entre els que superen els 45 anys o porten més de 12 mesos aturats. En conjunt, i segons dades de la conselleria d'Economia, el públic objectiu d'aquest programa és de 190.600 persones. Al País Valencià els aturats de més de 30 anys representen el 77,3% dels ciutadans inscrits a les oficines d'ocupació i el 63,5% de l'atur registrat a l'Enquesta de Població Activa. 

El programa compta amb un pressupost de 229 milions d'euros i permetrà millorar les perspectives d'ocupació i d'inserció laboral de les persones més grans de 30 anys durant un període intensiu de 3 anys, del 2017 al 2019.

Concretament, el projecte s'articula al voltant de quatre línies estratègiques d'actuació. La primera se centra en l'àmbit de la formació per actualitzar la qualificació professional. Mitjançant un pla de xoc s'oferirà atenció personalitzada i centrada en les necessitats formatives de cada participant, així com en els requeriments del mercat de treball.

En segon lloc el pla donarà suport a les iniciatives d'emprenedoria i al treball autònom identificant nínxols de mercat per al desenvolupament de projectes empresarials viables i oferint assessorament especialitzat per a plans de negoci, que es complementarà amb accions d'acompanyament a emprenedors.

Un tercer eix del programa es dedicarà a l'orientació, intermediació i recerca de feina mitjançant un itinerari personalitzat per a cada beneficiari que es compondrà d'activitats com ara entrevistes o xerrades de motivació i que comptarà amb la supervisió d'un tutor.

Finalment, la quarta línia d'actuació es focalitzarà en el suport a la contractació, concedint ajudes per fomentar contractes de persones de més de 30 anys i que contribueixin a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes i a l'estabilitat en el treball.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el pla contribuirà a avançar en la consecució del "gran objectiu", que és el dret al treball, una qüestió que, per el govern valencià, és "un problema d'estat" que ha d'abordar-se des del diàleg social i la capacitat d'entesa per trobar "els millors instruments possibles".

Per la seva banda, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que l'objectiu d'aquest programa és "rescatar persones", així com facilitar l'ocupació i la igualtat entre homes i dones de més de 30 anys perquè puguin "desenvolupar el seu projecte de vida".

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT