Una nova víctima eleva a set els morts pel temporal de pluges al sud-est de la Península

El consell de ministres aprovarà divendres les primeres ajudes als municipis afectats

El cadàver d'un home trobat aquest dimarts, suposadament ofegat, en un canal prop de la desembocadura del riu Segura és el del ciutadà holandès de 66 anys que estava desaparegut des de diumenge passat a Dolores (Baix Segura), segons ha confirmat a Efe la subdelegada del govern espanyol al País Valencià, Araceli Poblador. Aquesta és la setena víctima mortal de l'episodi de fortes pluges que ha patit el sud-est de la Península, i la tercera de la comarca del Baix Segura, la més castigada pel temporal. La resta van ser trobades  a Cabdet (Albacete), Almeria i Jámula (Granada).

Segons fonts de la investigació, l'home ha sigut trobat a les 12.40 hores al costat del canal de la Reina al terme municipal de Sant Fulgenci i en un primer moment no s'havia pogut confirmar si era el ciutadà holandes que diumenge va ser arrossegat per l'aigua d'una séquia. El cos sense vida ha sigut descobert per un voluntari de Protecció Civil, que ha avisat el dispositiu de recerca del desaparegut.

El consell de ministres aprovarà divendres les primeres ajudes

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, ha avançat aquest dimarts que el consell de ministres aprovarà divendres les primeres mesures "davant la urgent situació" provocada al sud-est de la Península i en especial a la comarca valenciana del Baix Segura pel temporal de pluja. "L'executiu ha de donar una resposta com més immediata millor, tenint en compte totes les circumstàncies", ha emfatitzat el ministre.

Planas ha explicat en declaracions a la cadena Cope que les delegacions del govern espanyol estan recopilant tota la informació i les diferents peticions dels ajuntaments i les comunitats autònomes, incloent les declaracions de  zona afectada greument per una emergència de protecció civil. Precisament aquest matí el ple de la Diputació d'Alacant ha aprovat per unanimitat sol·licitar aquesta petició  amb l'objectiu que la mesura acceleri la recepció d'ajudes per reconstruir la comarca. La proposta inclou sol·licitar recursos al fons de solidaritat de la Unió Europea per a la reconstrucció.

Les pèrdues al Baix Segura s'eleven a 200 milions d'euros només en el sector agrari

Trens suprimits

Les conseqüències del temporal continuen limitant les comunicacions al sud del País Valencià i continuen suprimits els trens de mitjana distància en tot el seu recorregut entre Albacete i València. A hores d'ara, Renfe ja ofereix la possibilitat de realitzar el trajecte per carretera. En la mateixa situació es troben els combois Talgo i Euromed amb destinació Alacant, Múrcia o Llorca, que realitzen el trajecte Barcelona-València amb tren i la resta del viatge amb autobús. En el cas dels rodalies entre Alacant i Múrcia, només estan operatius els trajectes entre Alacant i Callosa de Segura. Més positiva és la situació de la línia entre Alcoi i Xàtiva, que ja està plenament restablerta.

Pel que fa a les carreteres, aquest dimarts estan tallades un total de 18 vies al País Valencià, 14 al Baix Segura, dues al Baix Vinalopó i dues a la comarca de la Costera. Entre totes, destaca l'AP-7, que segueix tancada al seu pas per Oriola.