País Valencià 08/02/2021

Els MIR valencians tanquen un acord amb la conselleria i acaben amb tres mesos de vagues

L'acord inclou millores retributives, una regulació de les guàrdies i més descansos

Ara
1 min
Metges interns residents (MIR) concentrats davant la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per reclamar una millora de les seves condicional laborals

ValènciaLa conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha signat un acord de desconvocatòria de la vaga del personal MIR, iniciada el 27 de juliol passat pel Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESMCV), segons ha informat en un comunicat el departament que dirigeix Ana Barceló. El comitè de vaga ha reconegut que el pacte suposa un avenç en les seves condicions de treball, però han afirmat que “dista molt" del que esperaven.

En matèria de retribucions, el pacte recull un increment en el complement de residència. També inclou un compromís de revisió de la retribució de l'hora de guàrdia en la mateixa proporció que els metges especialistes, així com l'abonament de les dietes en les guàrdies d'atenció primària.

Pel que fa a la formació, s'ha ampliat el nombre d'hores setmanals i anuals. A més, s'ha limitat el nombre màxim de guàrdies al mes i de caps de setmana i s'ha fixat la lliurança d'un dia addicional després de la guàrdia en diumenge o festiu com la resta de personal facultatiu. Finalment, s'ha pactat l'aplicació al personal MIR deI pla d'igualtat de la conselleria, que inclou la possibilitat de l'exempció de guàrdies per a la conciliació familiar.

stats