País Valencià 04/04/2013

El portaveu del PSPV critica de nou la monarquia i demana sotmetre a referèndum la seva continuïtat

Francesc Romeu va dir fa unes setmanes que preferia una república per a Espanya perquè la monarquia és una institució "aombrada per la corrupció i el descrèdit"

Ara
2 min
El portaveu del PSPV, Francesc Romeu, en una imatge d'arxiu.

ValènciaEl vicesecretari i portaveu de l'executiva del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), Francesc Romeu, ha tornat a criticar la monarquia després de la imputació de la infanta Cristina en el conegut cas Nóos. Així doncs, Romeu ha demanat que sigui la societat la que decideixi si s'inicia "el camí a la República". "Seria necessari que la continuïtat de la monarquia se sotmeti a referèndum", ha afegit.

El portaveu dels socialistes valencians ha tornat a utilitzar el seu blog personal per fer aquestes declaracions. En una entrada titulada 'Justícia independent, institucions transparents també per a la Casa Reial', Francesc Romeu ha assegurat que la imputació de la infanta Cristina suposa "un cop més en el desprestigi d'una institució que, des de fa temps, fa aigües, no participa gaire en la millora de la nostra imatge nacional ni internacional". "És més, participa a augmentar la distància entre la ciutadania i les institucions", afegeix.

Segons Romeu, el problema de la casa reial és que "no se sotmet al vot popular, no suporta un judici públic i sembla així no tenir mai l'obligació de donar explicacions". El responsable socialista explica al seu blog que "tots els responsables públics" han d'estar sotmesos al control i la transparència i per això cal "preguntar al poble i perdre la por de la veu de la gent".

"Necessitem poder votar i exigir responsabilitats i com a mínim seria necessari que la continuïtat de la monarquia se sotmeti a referèndum", assegura Romeu, que afegeix que, tot i tenir "problemes quotidians més urgents", la societat "serà la que ha de decidir si iniciem el camí cap a la república".

Fa unes setmanes Romeu ja va criticar la situació que viu la monarquia, esquitxada per un presumpte cas de corrupció. En una altra entrada al seu blog personal, Romeu va alinear-se amb les poques veus crítiques del PSOE amb aquesta institució dient que volia per a Espanya "un sistema més democràtic, com la república".

stats