País Valencià 27/11/2020

Ximo Puig i Mónica Oltra es reuniran la setmana que ve per intentar resoldre la crisi al govern valencià

Compromís acusa Puig de fer una gestió "presidencialista impròpia d'una coalició"

Daniel Martín
1 min
El cap del Consell, Ximo Puig, i la vicepresidenta primera, Mónica Oltra, al Parlament valencià aquest dijous

ValènciaLa vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, ha anunciat que la setmana que ve mantindrà una trobada amb el cap del Consell, Ximo Puig, per intentar acostar posicions arran de les diferències fetes públiques durant les últimes setmanes entre tots dos. En concret, els enfrontaments s'han produït en relació amb la negociació dels pressupostos de la Generalitat per al 2021, amb l'estratègia de recuperació econòmica i amb la presa de decisions del Consell en conjunt.

Ho ha avançat la mateixa Oltra a la reunió posterior al ple del Consell que té lloc cada divendres, quan se li ha preguntat per l'evolució de la crisi entre les dues principals formacions de l'executiu, el PSPV i Compromís. "Espere que durant la setmana que ve hi puga haver un encontre bilateral amb el president de la Generalitat", ha dit la vicepresidenta d'entrada. I després, en resposta a una altra pregunta, ha confirmat que la trobada s'ha acordat amb Puig, tot i que no n'ha concretat la data.

El principal objectiu de la trobada, sol·licitada per Oltra des de fa setmanes, i a la qual fins ara el cap del Consell s'havia negat, és el debat sobre la presa de decisions durant la pandèmia del president, que la coalició valencianista, en declaracions a l'ARA, ha qualificat de deriva "presidencialista [de Puig], impròpia d'un govern de coalició".

stats