País Valencià 17/09/2013

L'actor i director valencià Jorge Picó serà l'encarregat d'inaugurar la Mostra Internacional de Mim de Sueca

Maria del Mar Bonet homenatjarà en aquesta edició el poeta Vicent Andrés Estellés

Acn
2 min

SuecaL'actor i director valencià Jorge Picó inaugurarà aquest dimecres la 24a Mostra Internacional de Mim (MIM) de Sueca amb una classe magistral anomenada 'Pensar amb el cos'. Aquest serà el punt d'inici de cinc jornades d'espectacles teatrals en aquesta localitat de la Ribera Baixa.

Enguany, sota el lema 'Treball en grup, la sinergia del col·lectiu' es representaran 15 propostes escèniques, entre les quals destaquen tres estrenes absolutes com 'The show of Mimirichi', miniatures escèniques a càrrec de la companyia Mimirichi-Clowns; l'espectacle 'War', del Circ Gran Fele, i 'Ingravity', acrobàcies a càrrec de la companyia valenciana Dinamic.

Durant la primera jornada, aquest dimecres, s'estrenaran dos espectacles al MIM. Un, a càrrec de la companyia madrilenya Jagat Mata, amb el seu darrer muntatge, 'Maletas (La maleta de Irati)', una combinació de tècniques gestuals amb la dansa acrobàtica i les tècniques aèries, i l'altre, del grup portuguès Dulce Duca, amb 'Um belo dia', que és una "investigació coreogràfica amb maces que integra el públic de totes les edats en un espectacle que indaga, a través de l'equilibri corporal i circense, en la força i la fragilitat humanes", segons explica l'organització.

L'estrena també coincideix amb la inauguració de l'exposició 'El públic és el MIM', un homenatge fotogràfic a càrrec d'una dotzena de fotògrafs de la ciutat a les mirades del públic als espectacles.

Entre els espectacles destacats d'enguany, l'organització remarca la visita de la companyia Kulunka Teatre i el seu teatre de màscares al voltant de l'Alzheimer o l'espectacle d'humor de la companyia Spasmo Teatro, amb 'Show Park'.

Pel que fa als espectacles de carrer, enguany es podrà veure 'De Pas', de l'Indutrial Teatrera de Catalunya, els valencians Màgic 6 duran a terme 'Sortilegi' i, a càrrec de l'agrupació Lluvia Horizontal, 'Multi tradicional rave party'.

En l'apartat musical destaca la visita de Maria del Mar Bonet en el que serà un homenatge del festival MIM al poeta Vicent Andrés Estellés. La cantant mallorquina oferirà un petit recital de 15 minuts amb el Grup de Dansa de l'Alcúdia. Interpretarà la peça tradicional 'Bolero de l'Alcúdia', d'Estellés.

stats