País Valencià 14/01/2013

El govern espanyol amonesta els set municipis del País Valencià que van pagar l'extra de Nadal

La Delegació del govern espanyol ha requerit aquestes localitats que compleixin l'acord de l'executiu i anul·lin el pagament extraordinari del mes de desembre

Efe
2 min

ValènciaLa Delegació del govern espanyol al País Valencià ha demanat a sis ajuntaments de la província de València i un de Castelló que anul·lin l'abonament de la paga extraordinària de Nadal als seus funcionaris. El requeriment avisa les diverses corporacions municipals que si mantenen aquests pagaments –suprimits per decret llei per l'executiu de Mariano Rajoy– l'Advocacia de l'Estat els portarà davant els tribunals.

Fonts de la Delegació valenciana del govern espanyol han confirmat a Efe la informació publicada avui al diari 'El Mundo', la qual assegurava que fins al moment s'han revisat els pagaments del mes de desembre efectuats per 349 ajuntaments i entitats locals, encara que el govern espanyol ha exigit el certificat a tots els municipis i empreses locals del País Valencià, un total de 576.

Entre els requeriments revisats s'ha detectat que set municipis han violat el decret que suprimia l'extra de Nadal en abonar als seus funcionaris tota la paga o la quantitat corresponent fins al juliol, mes en què es va aprovar la norma estatal. La Delegació del govern espanyol ha enviat un requeriment de nul·litat de l'acord a aquests set consistoris, de manera que, si desobeeixen, l'Advocacia de l'Estat presentarà un recurs contra aquests per reclamar-los els pagaments.

Segons les mateixes fonts, el prorrateig de la paga extra fins al juliol, argument utilitzat per alguns ajuntaments, tampoc és legal perquè "és un dret que s'adquireix en el mes de desembre", no al llarg de l'any. Tot i que els noms dels municipis amonestats no han estat revelats, les mateixes fonts han apuntat que estan governats per diferents partits polítics.

Els 227 municipis que encara no han facilitat la informació requerida per la Delegació del govern espanyol rebran en els propers dies un segon avís per recordar-los la seva obligació de remetre la certificació del mes de desembre.

stats