El govern valencià advoca per la "normalitat i lleialtat" en les relacions amb Catalunya: "És el paisatge desitjable"

Oltra ha valorat la invitació de Torra però ha explicat que encara no s'ha concretat cap trobada

La vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres en relació al desig manifestat pel president Ximo Puig de reprendre les relacions institucionals amb Catalunya que "el que fa falta és normalitat" i "el normal són unes relacions institucionals col·laboratives, solidàries, cooperatives, des de la lleialtat institucional amb totes les administracions". "És el paisatge desitjat i desitjable", ha reiterat.

"El que fa falta és normalitat institucional; això requereix una sèrie de coses que han de passar perquè es puga instal·lar aquesta normalitat democràtica i institucional. El normal són unes relacions institucionals col·laboratives, solidàries, cooperatives, des de la lleialtat institucional amb totes les administracions, ja siga entre comunitats autònomes, amb el Govern d'Espanya, amb els municipis o en qualsevol nivell", ha repetit la vicepresidenta valenciana.

Quan li han preguntat sobre si s'ha concretat quan es podria fer la trobada, Oltra ha contestat que no. "És una declaració [les paraules de Ximo Puig] d'intencions lògica en qualsevol persona que presideix un govern autonòmic", ha conclòs.

Quim Torra reitera la petició d'una reunió amb Ximo Puig

El + vist

El + comentat