Els grups de l'oposició demanen que Radiotelevisió Valenciana no recorri la sentència contra l'ERO

El portaveu socialista també ha demanat la dimissió del vicepresident del govern valencià José Ciscar i el PP creu que no se pot culpar al número dos de la sentència

Els grups de l'oposició han reclamat al govern valencià que insti a Radiotelevisió Valenciana (RTVV) a acatar la sentència i per tant no recorri davant el Tribunal Suprem la decisió del Tribunal Superior de Justícia valencià de declarar la nul·litat de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de RTVV i han aprofitat per exigir la dimissió del vicepresident del Consell, José Ciscar.

Així s'han expressat els portaveus dels grups de l'oposició després de la Junta de Portaveus de les Corts Valencianes, moment que han aprofitat per valorar la decisió de l'alt tribunal valencià. També han anunciat que demanaran la compareixença en seu parlamentària de la directora general de la societat pública, Rosa Vidal.

D'aquesta manera, el portaveu socialista, Antonio Torres, ha estat qui ha anunciat la petició de compareixença de Vidal, i també la de Ciscar, a qui ha sol·licitat que dimiteixi perquè "tenia clar que l'ERO havia d'afectar a més de 1.000 persones" i "no hi havia possibilitat cap de negociació". El vicepresident del govern valencià ha reiterat en moltes ocasions que l'ERO i el procés d'acomiadament havia estat "impecable" i que no existien irregularitats com denunciaven els sindicats.

Per la seva banda, el portaveu de Compromís, Enric Morera, que també ha demanat la compareixença de Vidal, ha instat al Consell a no recórrer la sentència i "seure's a negociar" amb els treballadors la nova situació de la radiotelevisió pública. Així mateix, el portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià, Ignacio Blanco, que també ha exigit que no es recorri la decisió judicial, considera que la resolució és una "garrotada tremenda" per al govern valencià.

El PP defensa Ciscar

El portaveu del PP a les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha considerat que és "molt aventurat" per part del grup socialista exigir la dimissió del vicepresident José Ciscar per l'anul·lació de l'ERO de RTVV i ha assenyalat que no creu que calgui, "en aquests moments, responsabilitzar al vicepresident del govern d'aquesta qüestió".

El portaveu 'popular', a preguntes dels mitjans en relació a l'opinió del PP sobre aquest assumpte, ha insistit que primer s'ha de "estudiar la sentència i, una vegada sigui analitzada, es procedirà a prendre les decisions que tinguin a veure amb l'interès general". "Serà en aquest moment, quan la Generalitat (Valenciana) anunciarà les decisions que hagin de prendre's en aquesta matèria", ha afirmat.

Preguntat per si creu que la Generalitat Valenciana recorrerà al Tribunal Suprem la sentència, Bellver ha insistit que el govern valencià ha d'analitzar la sentència "en profunditat" i prendre les decisions "en funció de l'interès general".

Així mateix, davant la petició del PSPV de dimissió del vicepresident del Consell, José Císcar, el síndic popular ha assenyalat que no es pot pronunciar respecte a les responsabilitats per les decisions adoptades perquè no coneix la sentència, per la qual cosa "buscar responsabilitats sense conèixer la sentència, és molt aventurat".

El + vist

El + comentat