País Valencià 21/07/2021

El País Valencià supera els 3.000 positius cinc mesos després

El Consell ha sol·licitat al TSJPV ampliar el toc de queda de 32 a 77 municipis

Ara
2 min
Una dona passeja protegida amb una mascareta

ValènciaLa conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat aquest dimecres 3.105 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens al País Valencià (903 més que ahir). Es tracta del rècord de positius des del passat mes de febrer. A més, s'han produït dues defuncions, que eleven la xifra de víctimes mortals des de l'inici de la pandèmia a 7.473.

Pel que fa als hospitals, actualment hi ha 525 persones ingressades, de les quals 72 en unitats de crítics. Des de l'última actualització s'han registrat 1.830 altes a pacients amb coronavirus. D'aquesta manera, el nombre de persones que han superat la malaltia al País Valencià des que va començar la pandèmia puja a 417.571. En total, en aquests moments al País Valencià hi ha 26.239 casos actius.

Davant aquestes dades, el Consell ha sol·licitat aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià ampliar el toc de queda (de la 1 a les 6 de la matinada) i que passi a aplicar-se en 77 localitats, segons ha confirmat l'agència Efe. Es tracta d'una consulta prèvia a la reunió que aquest dijous mantindrà la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i l'Actuació davant del Coronavirus que té previst prolongar la restricció de la mobilitat nocturna en les poblacions amb més incidència i el tancament de l'oci nocturn en el conjunt del País Valencià.

Actualment el toc de queda està en vigor en 32 municipis: Sant Vicent del Raspeig a la província d'Alacant; Benicàssim a la de Castelló; i Alaquàs, Alboraia, Aldaia, Almàssera, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Bunyol, Burjassot, Catarroja, el Puig, Gandia, l'Eliana, Meliana, Mislata, Montcada, Paterna, Picanya, Picassent, Puçol, Quart de Poblet, Requena, Riba-roja de Túria, Sedaví, Silla, Tavernes Blanques, Utiel, València, Vilamarxant i Xirivella a la de València.

stats