País Valencià 09/12/2021

El País Valencià vacunarà els infants als centres educatius i en horari lectiu

La inoculació del preparat de Pzifer s'iniciarà el pròxim dimecres 15 de desembre

Ara
1 min
Una infermera administrant una vacuna a una menor en una imatge d’arxiu.

ValènciaAls centres educatius, als matins i durant l'horari lectiu a partir del 15 de desembre. Aquesta és l'opció triada per vacunar els prop de 330.000 nens i nenes d'entre 11 i 5 anys del País Valencià, segons ha anunciat aquest dijous la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de reunir-se amb els tècnics en salut pública del departament que dirigeix.

Els primers a ser vacunats seran els alumnes dels col·legis d'educació especial i els menors que pateixin algun tipus d'immunodepressió. Un cop s'inoculi aquest grup, es vacunarà la resta d'estudiants seguint un ordre d'edat de més gran a més petit i començant pels nens d'11, 10 i 9 anys.

Per fer possible la vacunació, el País Valencià rebrà dilluns que ve, 13 de desembre, 150.000 dosis pediàtriques de la vacuna de Pfizer. El preparat que rebran els infants té la mateixa fórmula que el dels adults, però el punt diferencial és la dosi: mentre que als adolescents i als adults se'ls administren 30 micrograms, als menors de 12 anys se'ls en posarà una tercera part (10 micrograms). Si la criatura s’ha infectat prèviament o si es contagia després de rebre la primera dosi, se li posarà una única vacuna entre quatre i vuit setmanes després del contagi. 

La Comissió de Salut Pública, on hi ha representats el ministeri de Sanitat i les conselleries de Salut, va aprovar dimarts passat la immunització dels menors de 12 anys després que la vacuna de Pfizer per a aquesta població fos validada per l'Agència Europea de Medicaments (EMA) i de rebre l'aval de la Ponència de Vacunes, el grup de tècnics que assessora les autoritats sanitàries espanyoles.

stats