La presentació en societat de la plataforma 'Pel dret a decidir del País Valencià' serà l'1 d'octubre al Micalet

Els convocants destaquen la pluralitat de les persones adherides al manifest, que reclama que el País Valencià sigui el subjecte polític de decisió

La plataforma 'Pel dret a decidir del País Valencià' presentarà el pròxim 1 d'octubre el seu manifest en un acte públic al Teatre Micalet de València. El portaveu d'aquest col·lectiu, Antoni Infante, ha explicat que la iniciativa posa l'èmfasi en la recuperació de la capacitat d'autorganització política dels valencians i ha destacat la pluralitat ideològica de la plataforma, malgrat que tots comparteixen el denominador comú que és "voler que l'eix de decisió de les polítiques econòmiques, polítiques, socials i lingüístiques" sigui el País Valencià.

La plataforma assenyala que la presentació inicia una segona etapa en què "haurem de bastir eines i ponts entre gent de diversa sensibilitat". L'acte en què es farà públic el manifest d'aquesta entitat començarà a les 20.00 hores al Teatre Micalet i es dividirà en tres blocs.

Segons ha explicat Antoni Infante avui en roda de premsa, el primer consistirà en una lectura de poemes per homenatjar "les persones veteranes que durant molt de temps han mantingut l'espurna del que som" i el segon serà un conjunt d'actuacions musicals a càrrec de la Colla de dolçaines i tabalets Estrella Roja de Benimaclet, Vladi et son petit orchestre, Enric Cassassús, Miquel Gil i Feliu Ventura.

La darrera part de l'acte públic consistirà en la lectura del manifest a quatre veus. El portaveu dels organitzadors ha explicat que la plataforma ha volgut que sigués una lectura "polifònica" que reflectís "les diferents sensibilitats que s'hi han adherit".

Antoni Infante ha afirmat que el text parteix de "l'anorreament" històric que viu el País Valencià com a societat i cultura però posa l'èmfasi en la societat actual. "Les persones no podem decidir què volem fer, el manifest és un cant a l'empoderament, a recuperar la nostra capacitat d'autorganització política".

Els organitzadors posen el punt comú denominador en què l'eix de decisió de les polítiques econòmiques, polítiques, socials i lingüístiques estigui al País Valencià i consensua l'oposició a "l'espoliació econòmica i social, a la privatització d'allò públic, a les agressions a la nostra llengua i a que es vegi la nostra cultura com minoritària, folklòrica i de segon nivell".

"Ara iniciem una altra etapa, haurem de bastir eines i ponts entre gent de diversa sensibilitat per anar perfilant el futur, en eixe futur ens posat d'acord en què el subjecte polític és el nostre poble per tenir capacitat de decisió, les eines que possibilitaran la factibilitat són les eines en què ens hem de dotar-nos", ha dit Antoni Infante.

Els organitzadors han remarcat que més enllà de la pertinença a partits o sindicats, hi ha molts adherits a títol individual. Infante ha manifestat que la plataforma "no neix per competir a nivell polític i individual, sinó per anar més enllà i fer un procés d'empoderament de la societat". Un miler de persones s'ha adherit al manifest, segons ha assenyalat l'organització.

Més continguts de

El + vist

El + comentat