País Valencià 23/05/2013

Les platges valencianes, les més premiades de l'estat espanyol, amb 127 banderes blaves

La costa del País Valencià suma el 2013 un total de 114 platges i 13 ports esportius amb aquesta distinció atorgada per la Fundació d'Educació Ambiental

Acn
2 min

ValènciaLa costa del País Valencià encapçala el rànquing de les platges amb bandera blava a l'estat espanyol amb un total de 127 distintius. Segons ha explicat avui el secretari autonòmic d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, Joaquín Vañó, el nombre de banderes blaves atorgades el 2013 representa la millor xifra de distintius obtinguts en la història.

Els distintius, concedits per la Fundació d'Educació Ambiental (FEE), corresponen a 114 platges i 13 ports esportius, que acrediten unes zones de bany de qualitat excel·lent. Vañó ha informat que el País Valencià ha aconseguit enguany 7 distintius més (6 platges i un port esportiu), amb un 90% de les platges amb aigua de qualificació excel·lent.

El secretari autonòmic s'ha felicitat perquè de les 10 noves banderes blaves que s'han concedit a tot l'Estat set han anat a parar al País Valencià, que continua sent la primera autonomia amb major nombre de guardons per nombre total de platges. De fet, una de cada cinc banderes blaves de l'estat espanyol és per a una platja valenciana.

Per demarcacions, Castelló obté 30 guardons a les seves platges i un per a un dels seus ports esportius; València, 26 a platges, i Alacant obté 58 banderes blaves en platges i 12 en ports esportius, de manera que es converteix en la demarcació amb el nombre més elevat de banderes blaves.

Un total de cinc platges han obtingut el guardó per primer cop, que són la del Clot de Vinaròs, la del Grau-Malva-rosa de Borriana i la de Cala del Moraig al Poble Nou de Benitatxell, així com el port esportiu Marina de les Dunes de Guardamar del Segura. A més, han recuperat la bandera blava la platja de Terrers de Benicàssim, la platja d'Arenal-Bol de Calp, la de la Marina d'Elx, la del Capellà de Torrevella i la de Mil Palmeres de Pilar de la Foradada.

Així mateix, s'han inclòs la Senda Blau d'Almenara i el Camí Vell del Mar a Altea a la Xarxa de Senders Blaus, que distingeix itineraris i elements paisatgístics que enllacen platges o ports amb bandera blava i que presenten un valor natural. A més, el Museu del Mar de Peníscola i el Centre d'Interpretació Mediambiental del Far de l'Albir a l'Alfàs del Pi són nous centres bandera blava.

La bandera blava és un guardó que es concedeix a platges i ports esportius com a símbol identificatiu d'una alta qualitat ambiental i uns bons serveis i seguretat per als usuaris. Aquesta distinció atorgada per la Fundació d'Educació Ambiental reconeix i estimula l'esforç de les administracions per aconseguir que les platges compleixin determinats criteris normatius, neteja i seguretat, amb una informació i gestió ambiental adequades.

La Campanya Bandera Blava es desenvolupa anualment i el 2013 hi han participat més de 2.000 municipis de 48 països de tot el món. Aquesta distinció s'ha de renovar cada any i entre els aspectes que cal valorar destaca la qualitat costanera i la gestió ambiental.

stats