La policia ja ha identificat 214 participants en la festa que va originar un brot a València

Sancions d'entre 601 i 30.000 euros per als convocants, participants, directius i treballadors

Un total de 214 persones han sigut ja identificades com a participants en la festa il·legal celebrada al col·legi major Galileo Galilei  de València que va originar un brot de 168 casos de coronavirus. Segons han explicat a l'agència Efe fonts de la conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, la investigació que du a terme la policia està "molt avançada" i només s'espera alguna identificació més.

Un brot de covid-19 en una festa obliga a suspendre les classes a la Universitat Politècnica de València

Fa una setmana, la conselleria va explicar que les sancions oscil·laran entre els 601 i els 30.000 euros, i afectaran tant e ls convocants com els participants, directius i treballadors del col·legi major.  També va anunciar que les sancions podrien implicar el tancament temporal del centre. En aquest sentit, la titular de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, va avançar que, segons l'informe elaborat per la policia, el director, el coordinador i l'empresa propietària del Galileo Galilei també serien responsables del "total descontrol", la "inacció" i la "falta de mesures" que va afectar el col·legi major.

El document també assenyala els joves que van convocar i participar en la festa, que inicialment va tenir lloc a la terrassa i, després, quan va ser dissolta, va continuar en dues habitacions. El brot originat al col·legi major va provocar la suspensió de  les classes presencials a 25.000 estudiants durant gairebé quinze dies.

El + vist

El + comentat