País Valencià 11/11/2021

El PP amenaça ara amb portar als tribunals l'ús dels termes 'País Valencià' i 'Països Catalans' al Senat

Els conservadors consideren "il·legal" la resolució de la mesa de la cambra alta que ha reconegut les dues denominacions

Ara
2 min
L'expresident valencià i actual senador, Alberto Fabra, durant la seva intervenció aquesta setmana al Senat

ValènciaLa portaveu adjunta del grup popular al Senat, Salomé Pradas, ha afirmat que la seva formació iniciarà "accions judicials" per reclamar que tots els escrits tramitats a la cambra utilitzin la denominació Comunitat Valenciana en lloc de País Valencià, a més de prohibir el terme Països Catalans.

Durant el seu anunci, Pradas no ha concretat a quina instància recorreran els populars, després que la mesa del Senat, amb majoria del PSOE i el PNB, hagi tornat a rebutjar una petició del PP que demanava limitar l'ús de les denominacions País Valencià [reconeguda en el preàmbul de l'Estat d'Autonomia valencià] i Països Catalans. La dirigent conservadora ha assegurat que la seva formació anirà "fins al final" per acabar amb una resolució que ha qualificat d'"injusta" i "il·legal". En la mateixa línia s'ha expressat l'excap del Consell i actual senador, Alberto Fabra, que ha afirmat que la mesa ha "trepitjat" els drets dels valencians.

Aquestes paraules han rebut la resposta de la vicepresidenta de la cambra alta i exministra socialista, Cristina Narbona, que ha lamentat les "amenaces" dels populars i ha defensat que la resolució de la mesa està avalada pels serveis jurídics del Senat, que van dictaminar que emprar les denominacions País Valencià i Països Catalans en els escrits no vulnera el principi de legalitat ni té "cap conseqüència de tipus jurídic".

Per reforçar la seva argumentació, Narbona ha explicat que la mesa del Senat ha rebutjat una petició formulada pel senador de Compromís Carles Mulet que demanava que no es permetés utilitzar els termes Valencia i Castellón de la Plana, en castellà, perquè no són les denominacions oficials de totes dues ciutats. Per a l'exministra, en tots dos casos, cal defensar la llibertat d'expressió dels senadors, atès que no hi ha cap efecte jurídic en l'ús de denominacions alternatives.

stats