País Valencià 17/10/2017

Quatre detinguts més per les agressions ultres durant la manifestació del Nou d'Octubre a València

Ja són vuit les persones identificades per la violència durant la Diada del País Valencià

Europa Press
1 min
Una de les agressions dutes a terme durant la manifestació del Nou d'Octubre a València.

ValènciaAgents de la policia espanyola han detingut quatre persones més per la seva presumpta relació amb els actes violents protagonitzats per grups d'extrema dreta el passat Nou d'Octubre a València. En total, el nombre d'arrestats ascendeix actualment a vuit.

La Fiscalia Provincial de València va obrir d'ofici una investigació per aquests incidents, que es van produir per part de grups ultres a participants i periodistes que cobrien la manifestació convocada per la Comissió 9 d'Octubre sota el lema 'Sí al valencià'.

Denúncies contra els grups ultres

Paral·lelament, la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat va presentar a la fiscalia una denúncia perquè s'investiguessin aquests atacs, que atribueixen a "integrants" del grup Yomus, la facció més radical dels aficionats del València CF.

Per la seva banda, Moviment contra la Intolerància també va denunciar davant la fiscalia aquestes agressions perquè considera que poden ser constitutives d'un delicte d'odi per motius ideològics, una acusació que pot suposar una pena de presó d'un a quatre anys: de lesions -penat amb fins tres anys de presó-, d'associació il·lícita i d'un altre per impedir el legítim exercici de la llibertat de manifestació -penat de dos a tres anys si es realitzen amb violència.

stats