Els quatre diputats de Ciutadans que deixen el partit denuncien "la persecució de la discrepància"

Mari Carmen Sánchez exigeix als "trànsfugues" que tornin l'acta de diputat

L'anunci dels diputats  Alexis Marí, Alberto García, David de Miguel i Domingo Rojo que es donen de baixa com a militants de Ciutadans i que abandonen el grup parlamentari taronja a les Corts Valencianes per passar a formar part del grup de no adscrits ha esdevingut un atac contundent "als viratges" i a "l'incompliment de la paraula donada" per la formació que dirigeix Albert Rivera.

El primer que ha intervingut ha estat el diputat castellonenc Alberto García, que ha justificat la seva baixa com a militant de Ciutadans en  l’aprovació dels pressupostos de l’Estat i en una desil·lusió per un partit on "sols es pot ascendir si es demostra lleialtat amb la direcció i no es manifesten posicionaments discrepants”.

"Partit dirigit per la Gestapo"

Un dels més durs ha estat el diputat Domingo Rojo, que ha afirmat que el partit està dirigit per " la Gestapo, on es controla tot, hi ha tractes vexatoris a companys i autèntics linxaments públics cap als dirigents crítics".

En el mateix sentit s'ha expressat l'exportaveu de la formació, Alexis Marí, parella de Carolina Punset, que el va precedir en el càrrec i també va dimitir per discrepàncies amb la direcció. Marí ha denunciat "gravacions d'àudio, captures de pantalla i converses amb exparelles" d'alguns diputats per aconseguir informació.

"Els enderrocs del PP"

Alberto García també ha denunciat que Ciutadans està sent dirigit per exmilitants del Partit Popular que "es troben més a la dreta que el PP, fins i tot, a l'extrema dreta, i que volen aconseguir amb Ciutadans allò que no van poder abastar amb la formació conservadora”.

A més, García ha qualificat la seva formació de “timorata, sense iniciativa, i sempre esperant l’error del Partit Popular”.

En el mateix sentit s'ha manifestat Alexis Marí, que ha denunciat que "amb els  enderrocs del PP no es pot fer un partit".

Marí també ha denunciat la connivència amb el Partit Popular, que ha definit com la formació " més corrupta de la història". El líder de Ciutadans, Albert Rivera, també ha rebut les crítiques de l'exportaveu valencià, que ha qualificat Rivera de "fill polític de Rajoy".

De la mateixa manera, Alberto García ha criticat el relativisme ideològic de la formació i ha citat les declaracions de l'actual portaveu, Mari Carmen Sánchez, que ara fa unes setmanes va assegurar que el debat sobre si la formació és socialdemòcrata o lliberal és "una qüestió semàntica".

"Que tornin l'acta de diputats"

Per la seva banda, l'actual portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha comparegut acompanyada dels vuit diputats que junt amb ella es mantenen al grup parlamentari taronja, així com del portaveu autonòmic i regidor a l'Ajuntament de València, Fernando Giner.

Sánchez ha centrat el seu discurs a reclamar als quatre exdiputats que tornin l'acta perquè " els ciutadans van votar les sigles, i això apareix a la carta ètica que van signar. Hem de recordar que a dia d'avui els quatre són uns trànsfugues".

La portaveu de Ciutadans també ha rebutjat les crítiques sobre la suposada persecució de la discrepància a la formació que lidera Albert Rivera i ha assegurat que "jo em moc amb tota tranquil·litat, confio en els companys i no tinc constància de gravacions ni de captures de pantalla". En el mateix sentit que Sánchez, Fernando Giner ha exigit a Marí, García, De Miguel i Rojo  que quan fan aquest tipus d'acusacions han de dir " noms i cognoms; és a dir, qui, quan, com i on".

"Robar al partit i als votants"

Des de la direcció estatal de Ciutadans també s'ha exigit als quatre diputats que renunciïn a la seva acta perquè tot i que els pertanyi legalment, "moralment" suposa "robar al partit i als votants" si romanen en les seves escons.

Així ho ha apuntat al Congrés el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, qui espera que la marxa d'aquests parlamentaris no amagui un " transfuguisme en majúscules" perquè acabin donant suport al govern tripartit del País Valencià.

El + vist

El + comentat