País Valencià 02/09/2016

El govern valencià afirma que no avalarà cap candidat a la presidència espanyola que no reconegui l'infrafinançament

La vicepresidenta Mónica Oltra retreu a Mariano Rajoy el fet d'admetre que reformar el finançament "no és prioritari" per a ell

Efe
2 min
La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

ValènciaLa vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mónica Oltra, ha assegurat avui que l'executiu autonòmic "no pot avalar" un candidat a la presidència del govern espanyol com Mariano Rajoy, que diu que reformar el sistema de finançament autonòmic "no és una prioritat per a ell".

D'aquesta manera s'ha referit Oltra a Rajoy durant el debat d'investidura i ha instat la presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, a explicar al seu líder que "sí és una prioritat", a més de ser un mandat de les Corts Valencianes.

Oltra ha respost així en una roda de premsa en ser preguntada pel debat d'investidura i l'oferiment de Bonig i el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues, al PSPV i Compromís demanant que els seus diputats s'abstinguin en la investidura de Rajoy a canvi de negociar un nou model de finançament.

"Que representants del PP diguin que per tenir un sistema de finançament constitucional és necessari que Rajoy segueixi de president quan ho és des de fa quatre anys i no existeix aquesta reforma, em fa riure per no plorar", ha assegurat la número dos del govern valencià.

Segons ella, el PP valencià "hauria de situar-se al costat dels valencians i no al costat de Rajoy, però és obvi que representants com Bonig volen situar-se amigablement al costat de Rajoy i d'esquena als valencians".

"Aquest govern no pot avalar un candidat que diu que el sistema de finançament de la Comunitat no és prioritat per a ell. Ni a aquest candidat ni a cap altre que ho digui. Això ens aboca a terceres eleccions o no, perquè igual hi ha un altre candidat que sí que ho veu prioritari", ha afegit.

Oltra ha insistit que no volen "ser més que ningú" però tampoc "ser maltractats pel govern", ni que els canviïn "drets per préstecs com el FLA" i ha assegurat que a ningí li agradaria cobrar una nòmina en préstec i haver de retornar-la encara que sigui a interès zero.

stats