País Valencià 28/11/2012

Els bombers d'Alacant reclamen 13.000 euros a les persones rescatades al barranc de l'Infern

Segons un informe en mans de la Diputació d'Alacant, els barranquistes van incórrer en una "imprudència" perquè les condicions meteorològiques no eren les adequades

Efe
1 min

AlacantEl Consorci Provincial de Bombers d'Alacant reclamarà una quantitat propera als 13.000 euros a les 21 persones que fa dues setmanes practicaven barranquisme al terme municipal de la Vall de Laguar i que després d'un accident van ser rescatades il·leses per un ampli dispositiu de bombers i Guàrdia Civil. En aquest accident va morir també una persona ofegada en ser succionada pel riu.

Segons fonts de la Diputació d'Alacant, institució de la qual depèn el Consorci de Bombers, un informe ha considerat que aquestes persones rescatades del barranc de l'Infern van incórrer en una "imprudència" perquè les condicions atmosfèriques i meteorològiques que hi havia en aquell moment no eren les adequades per a la pràctica del barranquisme.

Per xifrar la quantitat reclamada s'ha tingut en compte que el dispositiu de rescat va estar format per dinou bombers, i que va començar a les 17.36 del divendres 16 de novembre i es va allargar fins a les 13.55 hores de dissabte. A més, també es van mobilitzar sis furgons i cinc vehicles.

Tot i el rescat de 21 persones, els bombers no van poder evitar la mort d'un dels barranquistes, un home de 46 anys veí d'Ondara, que va ser succionat per l'aigua del riu.

El grup de persones rescatat al barranc de l'Infern estava format per dinou homes i dues dones provinents d'altres parts de la província d'Alacant, així com de València, Saragossa i Tarragona.

stats