País Valencià 29/08/2012

El rescat del País Valencià serà d'almenys 3.500 milions d'euros

El conseller d'Economia, Máximo Buch, assegura que el govern valencià sol·licitarà al fons de liquiditat autonòmic "tot el que li puguen donar"

Efe
1 min
El conseller d'Economia creu que el País Valencià no serà l'únic que demane el rescat / ARA

CastellóEl govern valencià ha xifrat el rescat en un mínim de 3.500 milions d'euros. Segons ha explicat el conseller d'Economia, Máximo Buch, amb eixe crèdit que sol·licitarà al fons de liquiditat autonòmic, la Generalitat Valenciana podria fer front a les despeses corresponents al 2012. Tot i això, el propi Buch no ha descartat demanar una quantitat superior per poder liquidar els pagaments pendents d'anys anteriors.

"Nosaltres com més fons puguem obtenir, millor", ha insistit el conseller, que ha explicat que estan pendents de reunir-se en les pròximes setmanes amb el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per conèixer quina és la disponibilitat del fons. Així, ha reiterat que si "al final hi ha suficients fons, nosaltres sol·licitarem tot el que ens puguen donar i farem front a tots els pagaments endarrerits que tenim".

Preguntat durant la seua compareixença a Almassora (Castelló) pels condicionants que podria imposar el govern espanyol a les autonomies que sol·liciten el rescat, el conseller Máximo Buch ha insistit que l'única condició per poder accedir a aquest crèdit és complir amb l'objectiu de dèficit de l'1,5%.

stats