País Valencià 19/09/2012

Compromís fa públic el sou dels seus càrrecs públics

Els ciutadans poden consultar en la pàgina web de la coalició el salari de qualsevol dels seus representants en les administracions públiques

Ara
1 min

ValènciaLa coalició nacionalista Compromís ha fet públic hui mitjançant la seua pàgina web el sou de tots el seus representants públics, així com dels seus assessors. Els ciutadans podran trobar en aquesta web els sous dels seus diputats autonòmics i provincials, el diputat del Congrés espanyol i els dels regidors de localitats on es té representació municipal, com València, Burjassot o Torrent. A poc a poc la llista anirà completant-se amb la resta de sous de càrrecs públics.

Esta acció de Compromís forma part de la campanya per augmentar la transparència en tots els àmbits de la vida pública que la coalició ha posat en marxa i en la qual s’inclou també la pàgina web VolemSaber per tramitar preguntes de la ciutadania a les institucions. Segons ha explicat en el comunicat el diputat de la coalició Fran Ferri, "la transparència és una primera garantia per avançar en el bon govern, ja que dificulta les pràctiques irregulars o abusives. No obstant això, en estos moments els governs de les nostres institucions no garanteixen eixa transparència perquè sembla que no els interessa arrancar d’arrel la corrupció”.

Segons les dades fetes públiques per la coalició, el representant en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, té un salari anual de 75.931,22 euros; el portaveu del grup parlamentari en les Corts Valencianes, Enric Morera, cobra un total mensual de 3.639 euros; el portaveu a l'Ajuntament de València, Joan Ribó, ingressa 3.441 euros mensuals, i el portaveu de la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, obté un total de 2.083 euros en la seua nòmina mensual.

stats