El nou director de RTVV assegura que no dorm perquè es posa al lloc dels treballadors

El nou cap de Radiotelevisió Valenciana, que haurà de ser validat pel Parlament, assegura que liquidarà l'ens amb "rigor" i des del "diàleg"

El director general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Ernesto Moreno, ha afirmat avui que vetllarà perquè la liquidació de RTVV es faci de manera "rigorosa, atenent a la legalitat", mitjançant el "diàleg amb totes les parts" i des del respecte màxim als drets fonamentals dels treballadors.

Moreno, que va ser designat la setmana passada mitjançant un decret del govern valencià i que haurà d'accedir al càrrec amb ple dret amb una votació de les Corts Valencianes, ha fet aquestes declaracions durant la seva compareixença aquest divendres en qualitat de candidat a director general de RTVV al Parlament valencià.

Ha confessat que no dorm a les nits, perquè es posa en el lloc dels treballadors afectats, i ha considerat que no és "un director conegut" i que s'incorpora a RTVV en moments "especialment complicats". Segons ha dit, la mesura "més dura" que ha afrontat en la seva vida laboral com a gestor d'empreses és liquidar RTVV, un encàrrec que, ha dit, espera fer "de la manera més eficaç" i amb "serietat i responsabilitat".

Per la seva banda, l'oposició ha ressaltat que el govern valencià l'ha designat per ser el "liquidador", el "killer", el "botxí" o el "sicari" de RTVV i ha destacat que si accedeix a escometre l'encàrrec de la Generalitat Valenciana cometrà "una autèntica carnisseria" amb 1.600 treballadors.

Moreno ha agraït a l'executiu valencià la confiança atorgada i ha indicat que fa set dies que és al càrrec i que se sent "provisionalment legitimat" pel decret llei, mitjançant el qual va ser nomentat, encara que si els recursos judicials que s'han presentat contra aquest decret assenyalen que no és un candidat "legítim", marxarà a casa seva.

El director general provisional de RTVV ha justificat la seva designació davant el "buit absolut de poder" que va generar la dimissió de la directora general Rosa Vidal i els altres quatre consellers del PP en RTVV, i ha assegurat que la seva prioritat és la situació dels treballadors i que intentarà "evitar el màxim perjudici social i emocional".

Preguntat sobre quan es donarà d'alta de la Seguretat Social, els extreballadors que es readmetin en compliment de la sentència que va anul·lar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), el director general ha indicat que s'està "en converses", perquè "no és una situació que es s'afronti cada dia".

Moreno ha explicat que, "de moment, es mantenen totes les emissions que estan en funcionament"; ha dit que la seva tasca actual és establir "un ordre de prioritats" en les necessitats de RTVV, i sobre les crítiques de l'oposició a la gestió dels seus antecessors ha dit que no coneix "detalladament" els "problemes anteriors".

Durant el debat, en què han estat presents alguns consellers de RTVV, el diputat socialista Josep Moreno ha criticat que han designat el nou director "per rematar un gran nyap" i que arriba a RTVV per "executar ordres", mentre que s'ha preguntat "quin és el premi de la seva lleialtat" al president de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra.

Moreno també ha assegurat que ni el nou director general els afirmat que ni ell ni els "sequaços que l'acompanyen" compleixen el requisit "més bàsic" per al càrrec, donada la seva falta de "dignitat, coratge i vergonya".

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha assegurat que Moreno "no és director general de RTVV", ja que el seu nomenament per decret llei és un "cop d'estat mediàtic" en què es pot haver comès prevaricació i, per tant, les seves decisions poden ser nul·les o il·legals, i ha afirmat que "de magnífic gestor en té poc".

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià, Ignacio Blanco, ha afirmat que a Moreno li han encarregat "liquidar 1.600 treballadors, com si fos un pistoler, i fer desaparèixer el cadàver de RTVV", i ha asseverat que ha "acceptat tacar-se de sang", però "tan culpable" és ell com els que li han encarregat la tasca i ha assenyalat directament al president Alberto Fabra i al vicepresident José Ciscar.

El + vist

El + comentat