País Valencià 10/01/2013

Una nova mobilització ciutadana reclamarà a l'Ajuntament d'Elx l'ús del topònim valencià

La Plataforma per l'ús del valencià de la localitat denuncia que l'administració municipal "no garanteix els drets dels valencianoparlants de la ciutat"

Acn
1 min

ElxEl dissabte dia 12, la Plataforma per l'ús del valencià d'Elx exigirà en una concentració ciutadana davant l'ajuntament de la localitat alacantina que l'administració municipal recuperi i promocioni l'ús del topònim valencià de la ciutat. Amb aquest acte, la Plataforma continua amb les mobilitzacions per recuperar l'oficialitat i l'ús del topònim engegades el passat estiu amb èxit. La campanya a Twitter que reclamava l'oficialitat d''Elx' amb les etiquetes #ésElx i #ElnomésElx va tenir molt ressò a internet.

L'Associació Cívica per la Llengua El Tempir ha denunciat que l'Ajuntament d'Elx "no garanteix els drets dels valencianoparlants de la ciutat i en lloc d'adoptar un paper garantista d'aquests drets, realment produeix una situació de desemparament". La Plataforma per l'ús del valencià d'Elx està formada l'Associació Cívica per la Llengua El Tempir, l'Institut d'Estudis Comarcals del Baix Vinalopó, el Casal Jaume I d'Elx, Xiquets d'Elx i Joves d'Elx per la Llengua.

stats