País Valencià 17/10/2012

L'Institut Valencià d'Art Modern va comprar 61 fotografies a Gao Ping per un valor de 440.000 euros

El museu valencià va adquirir les obres l'any 2008 per a l'exposició '55 dies a València', que després va ser traslladada a l'Iberia Center de Pequín

Acn
1 min

ValènciaLa consellera de Cultura de la Generalitat Valenciana, Lola Johnson, ha confirmat que l'Institut Valencià d'Art Moder (IVAM) va comprar 61 obres d'art a l'empresari xinès Gao Ping, detingut dimarts a Fuenlabrada en el marc de l'operació Emperador com el presumpte cap d'una important trama de blanqueig de diners.

A preguntes dels periodistes, la consellera ha explicat aquest dimarts que el museu valencià va adquirir l'any 2008 un total de 61 fotografies per a l'exposició '55 dies a València' i que després va ser exposada a l'Iberia Center de Pequín. El preu total que l'IVAM va abonar per aquesta col·lecció comprada per augmentar el seu fons va ser de 440.000 euros. Johnson, però, ha remarcat que la relació amb aquest galerista es va circumscriure a aquest any i que l'IVAM no ha tingut una "relació aïllada" amb Gao Ping, sinó que en el panorama internacional "les col·laboracions amb aquest galerista eren habituals i el museu valencià n'és un més".

El govern valencià defensa la legalitat en l'adquisició de la seixantena de fotografies d'artistes xinesos que varen ser adquirides al galerista Gao Ping per ser exposades a l'IVAM de València. La consellera de Cultura, Lola Johnson, ha assenyalat aquest dimecres que l'adquisició es va ajustar a la legalitat en una col·laboració amb qui fins a la seva detenció aquest dimarts era considerat un reputat galerista a nivell internacional.

Johnson ha destacat, a més, que Gao Ping ha treballat a la fira Arco de Madrid, així com a altres museus internacionals i que, en aquest sentit, la relació de l'IVAM amb el galerista no és un fet aïllat del centre valencià.

stats