País Valencià 12/11/2012

Els estudiants fan servir l'antiga facultat d'Agronomia de València per preparar la vaga general de dimecres

Els joves fan assemblees a l'interior del centre, que han rebatejat com la "casa de la vaga", per acordar les accions que protagonitzaran el 14 de novembre

Efe
1 min

ValènciaUn grup d'estudiants valencians han ocupat avui l'antic edifici de la Facultat d'Agronomia de València, propietat de la Universitat Politècnica, amb la finalitat d'utilitzar-la com a centre de preparació d'accions de protesta que es duran a terme durant la vaga general de dimecres que ve.

Aquest migdia, els joves –no se sap el nombre d'estudiants que han accedit a l'edifici– han entrat al centre a través del sostre de la porta principal i han desplegat una pancarta sobre la façana en què es pot llegir el lema "La llibertat no es demana, es pren".

Els estudiants, que han rebatejat aquesta antiga seu universitària com la "casa de la vaga", encara són a hores d'ara a l'interior, perquè fa una estona ha començat una assemblea per decidir les accions que realitzaran el dia de la vaga. Segons fonts de la Universitat Politècnica de València, durant tot el dia, els agents de seguretat de la universitat han mirat de dialogar amb els joves però ells s'han negat a escoltar-los.

Des de la universitat, però, s'ha informat que pretenen evitar que aquesta situació es "perpetuï", per la qual cosa prendran les mesures necessàries perquè "es restableixi la legalitat".

De la mateixa manera que va passar durant la "Primavera Valenciana", els joves han creat l'etiqueta a Twitter 'CaLaVaga' (casa de la vaga) per informar sobre qualsevol acció d'aquest moviment estudiantil.

stats