País Valencià 16/09/2013

Professors del País Valencià se solidaritzen amb la lluita de la comunitat educativa de les Illes Balears

Més de 100 persones es concentren a València per reclamar al govern de Bauzá la retirada del programa TIL

Salvador Almenar
2 min

ValènciaEl professorat valencià no ha volgut ser aliè a la vaga indefinida de docents que avui s'ha iniciat a les Illes Balears. Per això, més d'un centenar de persones vinculades a la comunitat educativa del País Valencià s'han concentrat aquesta tarda a la plaça de Manises de València per mostrar el seu suport i la seva solidaritat amb els companys balears i reclamar, com a les Illes, la retirada del programa TIL promogut pel president balear, José Ramón Bauzá.

Sota el lema 'Per una educació pública i de qualitat. Ara més que mai enllaçats amb les Illes', més de 100 persones han acudit a la crida feta per una quarantena d'entitats per mostrar el seu suport a la vaga indefinida convocada per l'Assemblea de Docents i els sindicats de les Illes Balears.

Segons el manifest que s'ha llegit a les portes del Palau de la Generalitat Valenciana, la "lluita" dels professors balears "també" és la dels mestres valencians, ja que, encara que amb "diferents tàctiques", els governs balear i valencià "segueixen la mateixa estratègia: entrebancar els processos de normalització lingüística als diferents territoris, afeblir el català i avançar en la seva desaparició".

Les persones concentrades a València han trencat el silenci amb un gran aplaudiment quan els convocants han donat les dades de seguiment de la vaga facilitades pels sindicats balears. El responsable d'Acció Sindical del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià, Marc Candela, ha explicat també que s'ha creat un comitè de seguiment de la vaga que serà l'encarregat d'organitzar les accions per donar suport a la vaga de les Illes.

Candela ha avançat que el pròxim acte serà, segurament, un "col·loqui amb companys i companyes de les Illes Balears que serveixi per informar de la lluita i recaptar fons per a la seva continuïtat".

Finalitzats els parlaments, les persones concentrades han marxat en direcció a la seu del Partit Popular a València per tal d'"assenyalar els responsables de l'aprovació de tantes mesures que afecten negativament l'escola, el professorat i l'alumnat". Avui també hi ha hagut concentracions de suport a la vaga indefinida en altres ciutats del País Valencià com Castelló de la Plana i Alacant.

stats