País Valencià 14/11/2012

Les càrregues policials al centre de València deixen ferits de diversa consideració i sis detinguts més

Un total de 22 persones han estat detingudes durant aquest matí en enfrontaments amb la policia. Alguns ja estan en llibertat després d'haver passat per comissaria

Efe / Ara
2 min
Els agents detenen una persona arran els incidents registrats al centre de València / BRUQUE / EFE

ValènciaEl nombre de detencions a València durant la jornada de vaga general continua creixent. La delegació del govern espanyol acaba d'informar que durant les càrregues policial i aldarulls que s'han produït cap a les dues de la tarda pels carrers del centre de València, s'han registrat sis detencions més per atemptat contra l'autoritat.

En total ja en són 22 les persones que durant tot el matí han estat detingudes en diversos enfrontaments amb la policia protagonitzats als carrers de la ciutat. Algunes, però, ja les han posat en llibertat després d'haver passat unes hores a la comissaria. Aquest diari no ha pogut confirmar si estan en llibertat amb càrrecs.

Els aldarulls i les càrregues policials s'han produït quan el gran piquet informatiu que durant tot el dia ha recorregut els carrers de València ha arribat al centre de la ciutat. Després d'intentar tallar el trànsit d'algunes de les artèries principals de la ciutat, la policia ha carregat per mirar de dissuadir els centenars de manifestants. S'han registrat també diversos ferits per cops i traumatismes.

Aquests, però, no han estat els únics incidents d'aquesta jornada de vaga general.

Segons ha informat la delegació del govern espanyol al País Valencià, cap al migdia, dos manifestants que han bolcat contenidors a l'avinguda Blasco Ibáñez amb els Jardins de Vivers han estat detinguts. Segons aquestes fonts, les dos persones s'han resistit a ser identificades per la policia i fins i tot han agredit els agents que intentaven detenir-los.

Segons fonts policials, també hi ha hagut incidents al carrer Bèlgica amb un piquet informatiu, que han acabat amb la detenció de tres persones per haver llançat algunes tanques contra els agents de policia. Aquest incident ha passat més tard de les vuit del matí, i la policia ha acusat els detinguts d'alteració de l'ordre públic i atemptat contra els agents de l'autoritat.

Minuts abans s'havia produït una altra detenció en un piquet informatiu que mirava de tallar l'accés a la ciutat a l'avinguda Catalunya. Segons la policia, aquesta persona ha estat detinguda per haver agredit amb un paraigua un agent. El nombre més elevat de detencions s'ha produït, però, a la zona universitària de l'avinguda de Tarongers.

Segons fonts de la delegació del govern espanyol, un grup d'unes 70 persones han tallat minuts abans de les vuit del matí aquesta avinguda i han llançat tanques i pedres als policies i han cremat alguns contenidors. Aquestes accions han acabat amb deu detinguts i dos agents ferits, segons sempre les mateixes fonts.

stats