País Valencià 14/11/2012

El govern valencià minimitza el seguiment de la vaga

El conseller de Governació destaca que les dades són "similars o inferiors" a les de la vaga celebrada el 29 de març

Ara
1 min

ValènciaEl conseller de Governació del govern valencià ha estat el responsable d'oferir les primeres dades de seguiment de la vaga general al País Valencià. El conseller Serafín Castellano ha destacat que les dades indiquen un seguiment "similar o inferior" al de la vaga celebrada el passat 29 de març. El titular de Governació ha assegurat que els serveis mínims pactats s'han complit al 100% i que la "normalitat i la tranquil·litat" són les protagonistes d'aquesta jornada d'atur.

A banda de les xifres de seguiment per sectors, Castellano ha explicat que el consum elèctric a les vuit del matí havia descendit un 3% respecte qualsevol altre dia normal, "més d'un 3% respecte les mateixes dades de la vaga de març". En termes absoluts, el govern valencià ha xifrat el seguiment de la vaga entre el 12 i el 15 per cent en educació i el 17 i el 23 per cent en sanitat.

Les dades més altes de seguiment s'han registrat en els diferents departaments de l'administració pública valenciana, alguns d'ells afectats per ERO i acomiadaments de personal. El mateix Castellano ha explicat que l'índex de participació de la vaga del personal funcionari ha estat del 24,09%, del 18,03% del personal laboral i d'un 19,86% del personal de Justícia. En Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana el seguiment ha estat altíssim, però, arribant a quotes de participació del 95%, segons les mateixes fonts institucionals.

stats