País Valencià 30/09/2016

El govern valencià assegura estar "blindat" del debat intern que s'està produint al PSOE

La vicepresidenta Mónica Oltra afirma que la crisi socialista no influeix en el govern perquè els interessos dels valencians "són el primer"

Salva Almenar
2 min
La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

ValènciaLa crisi que travessa el PSOE en res afecta al funcionament del govern de la Generalitat Valenciana que comparteixen PSPV i Compromís. Així ho ha assegurat aquest divendres la vicepresidenta de l'executiu, Mónica Oltra, qui ha afirmat que el govern que presideix el socialista Ximo Puig –un dels 17 membres de l'executiva federal del PSOE que van dimitir– "està blindat enfront dels debats interns" dels dos partits que l'integren i de Podem, que li dóna suport parlamentari.

Oltra ha explicat que el govern "funciona" correctament perquè tots els seus membres saben que el primer són els valencians i després els interessos partidistes. "Això no canviarà encara que hi hagi debats interns en qualsevol dels tres partits", ha assegurat Oltra, qui ha insistit que la situació interna del PSOE no afectarà a les relacions dins del Pacte del Botànic i del Consell, ni tan sols en l'hipotètic cas que els socialistes facilitessin un govern de Mariano Rajoy.

Oltra ha reivindicat que els tres partits que sustenten al govern quan van negociar l'acord de governabilitat van acordar anteposar els interessos dels valencians als interessos partidistes, "i això és intocable".

Preguntada sobre els "afectes" dins del Consell i la relació entre el resident Ximo Puig i la consellera de Sanitat, Carmen Montón –que no ha dimitit i segueix formant part de l'executiva del PSOE–, la vicepresidenta ha assegurat que el ple d'avui ha vist "els afectes com sempre" i el treball està "intacte".

Pel que fa a la possibilitat cada vegada més improbable de constituir-se un govern progressista, Mónica Oltra ha dit que ella prefereix "no tirar la tovallola" i ha insistit que seguirà lluitant perquè hi hagi un govern d'Espanya alternatiu al de Rajoy. "La batalla es perd quan s'abandona; jo per descomptat no la penso abandonar", ja que, segons Oltra, el govern valencià necessita un govern a Espanya "aliat" de les seves polítiques, que posi al centre a les persones, que canviï el sistema de finançament i que el seu partit no estigui "immers en la corrupció".

stats