País Valencià 21/03/2019

València tindrà quatre punts de recàrrega de cotxe elèctrics abastits per l'energia de la xarxa d'aigua potable

Es tracta d'un projecte experimental entre l'empresa pública d'aigües i la companyia Global Omnium

Ara
1 min
Un cotxe elèctric en un dels punts de carga. /CRISTINA CALDERER

ValènciaL'Ajuntament de València instal·larà quatre punts de recàrrega de cotxes elèctrics que s'abastiran de l'energia generada per la xarxa de subministrament de l'aigua. Es tracta d'un projecte experimental que posaran en marxa l'Empresa Mixta d'Aigües Potables de València (Emivasa) i l'empresa Global Omnium.

L'anunci de la iniciativa l'ha fet aquest matí el regidor de Cicle Integral d'Aigua de l'Ajuntament de València, Vicent Sarrià, durant la presentació del XXXV Congrés de l'AEAS (Associació Espanyola d'Abastiment d'Aigües i Sanejament), que se celebrarà del 27 al 29 de març.

Els espais on s'ubicaran els quatre punts de recàrrega de cotxes elèctrics seran l'avinguda de les Corts Valencianes, l'avinguda del Regne de València, l'entorn de l'Hospital General i el carrer de la Reina, una xifra reduïda que Sarrià ha remarcat que confia que "en un futur es puga estendre al conjunt de la ciutat".

Sarrià ha explicat que la nova aposta se sumarà a les polítiques d'eficiència energètica del consistori, que segons ha afirmat han permès deixar d'emetre "170 tones de CO2 anuals". "Hem fet un salt qualitatiu per fer de València una ciutat més sostenible mediambientalment", ha defensat.

stats