El govern valencià rebaixarà un 15% les matrícules universitàries durant els pròxims dos cursos

El Consell compensarà les universitats per aquesta mesura amb una inversió de 26,5 milions en els dos exercicis

El govern valencià ha aprovat l'avantprojecte de llei de taxes, una mesura que la portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha qualificat "d'assignatura pendent" de l'executiu autonòmic  "des de fa més de 12 anys".

L'avantprojecte, que forma part del Pla de Millora del Sistema Universitari Valencià, impulsat per la conselleria d'Educació, suposarà una reducció del preu de les matrícules del 15% durant els pròxims dos cursos. Així mateix, el Consell compensarà les universitats per aquesta rebaixa amb una inversió de 26,5 milions en els dos exercicis.

Equiparació entre les famílies nombroses i les monoparentals

El text també inclou l'equiparació dels beneficis entre les famílies nombroses i les monoparentals i l'ampliació dels beneficis a col·lectius vulnerables. És per això que la norma acull  l'exempció de taxes educatives a les dones víctimes de violència de gènere i als joves extutelats de la Generalitat Valenciana que hagin estat subjectes al sistema de protecció de menors o al sistema judicial de reeducació, així com per als ciutadans de més de 16 anys i de menys de 18 que tinguin al seu càrrec persones amb diversitat funcional o menors d'edat, o que hagin sigut víctimes de l'explotació sexual o tràfic o víctimes de violència intrafamiliar.

Mesures amb "clara vocació social"

El govern valencià ha defensat que la mesura mostra "la clara vocació social de l'actual Consell, ja que el seu objectiu és que cap estudiant deixi d'accedir a la universitat o l'abandoni per motius econòmics". Amb aquesta mesura, "la Generalitat inicia una rebaixa progressiva per anul·lar la pujada duta a terme per l'anterior Consell i se situa entre les comunitats amb preus moderats i més beques en matèria universitària".