La gestió pública de l'hospital valencià de la Marina Alta serà una realitat aquesta legislatura

El metro de València donarà servei les nits de cap de setmana i les vigílies dels festius

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha compromès avui que la gestió de l'Hospital de la Marina Alta, ubicat a la localitat de Dénia, comenci a ser pública abans del final de la legislatura. Per fer-ho possible, el govern valencià necessitarà arribar a un acord amb  l’empresa gestora, Marina Salud, que és propietat de DKV Seguros, amb un 65% de les accions, i Ribera Salud, amb un 35% del títols, ja que el contracte de la concessionària  expira el 2024.

Amb aquesta mesura el govern valencià pretén que l'Hospital de la Marina Alta segueixi el camí iniciat pel de les comarques de la Ribera Alta i Baixa, que va finalitzar la seva gestió privada al març després de l'acabament del seu contracte.

Adeu a la privatització de la sanitat valenciana

El metro de València donarà serveis les nits de cap de setmana i els festius

En l'àmbit de les infraestructures, el cap del govern valencià ha anunciat que el metro de València obrirà a les nits els caps de setmana i els festius a partir de finals d'any, i que durant el primer trimestre del 2019 es reprendran les obres de la línia T2 (ara L10) en una primera fase a València entre els carrers Alacant i Natzaret.

Banc d'ADN públic per a les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista

Pel que fa a la memòria històrica, el president de la Generalitat Valenciana ha avançat que el govern crearà un banc d'ADN públic perquè les famílies de les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista puguin identificar de manera gratuïta les restes dels seus éssers estimats. 

Índex de preu per al lloguer

Per al sector immobiliari, el govern valencià ha assegurat que crearà un índex de preus, no obligatori, que marcarà el preu "raonable" d'un habitatge segons les seves condicions, i que els propietaris que s'acullin a ell rebin rebaixes fiscals.

El + vist

El + comentat