El govern valencià convocarà una mobilització unitària per reclamar un millor finançament

Ximo Puig anuncia que iniciarà contactes amb els grups parlamentaris, partits polítics i entitats cíviques

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que el seu govern iniciarà contactes amb els grups parlamentaris, els partits sense representació a la cambra, entitats cíviques, empresaris i sindicats per tal d'aconseguir que hi hagi una gran manifestació unitària a l'entorn del 9 d'octubre, diada valenciana, per reclamar un millor finançament.

Així ho ha anunciat Puig durant la sessió de control a les Corts Valencianes i en ser preguntat pel síndic de Compromís, Fran Ferri, sobre quin és el full de ruta del Consell per convocar la societat valenciana a una gran mobilització unitària per reclamar un tracte just després de la proposta feta per sindicats i patronal en la reunió del Comitè de Seguiment del Finançament Autonòmic celebrada el dilluns 5 de juny.

En la seva resposta, Puig ha recordat la gran manifestació del 1977 per l'Estatut valencià, on els valencians defensaven que "som una nacionalitat històrica i ho hem de defensar una altra vegada sabent que no se'ns ha tractat com calia".

El president valencià ha destacat que "tenim un greu problema que ens impedeix créixer més i més ràpid, que hipoteca el nostre futur com a poble, i és l'infrafinançament, el deute de 44.000 milions i la infrainversió".

Competència "trampa"

Durant la seva pregunta parlamentària, el síndic de Compromís, Fran Ferri, ha defensat que la reforma del sistema de finançament no pot ser "un pegat sobre l'anterior ni perpetuar la situació actual". Ferri ha indicat que els agents socials varen manifestar la necessitat d'una gran mobilització unitària i ha remarcat el problema de la "invisibilitat" dels valencians a Madrid, "tractats sovint com una colònia".

El síndic de la coalició ha recordat la gran manifestació autonomista del País Valencià de l'any 1977, però ha lamentat que "avui tenim una autonomia trampa, que ens dona competències, però no els recursos per exercir-les".

"Estem en 2017 i el govern central encara ens menysprea i ens insulta, ignora els nostres somnis i castiga les nostres aspiracions", ha dit Ferri, que ha reclamat que els valencians han de sortir al carrer, "des dels del 15-M fins als que varen córrer davant els grisos".

Més continguts de

El + vist

El + comentat