'A la valenciana' sol·licita a la Mesa del Congrés la constitució com a grup parlamentari

La coalició integrada per Compromís, Podem i Esquerra Unida demana a la mesa la mateixa flexibilitat que amb el Partit Demòcrata Català

Els nou diputat de la confluència ' A la valenciana' –integrada per Compromís, Podem i Esquerra Unida del País Valencià– han presentat aquest divendres al registre del Congrés dels Diputats la petició per constituir-se com a grup parlamentari a la cambra baixa. En declaracions als mitjans, la portaveu de Podem, Àngela Ballester, ha manifestat que serà la voluntat de la Mesa del Congrés la que determini la setmana vinent si s'accepta o no la petició.

Ballester, que ha lamentat que no hagi estat possible una majoria progressista a la Mesa, ha reclamat que si es concedeix el grup propi a altres formacions, com al Grup Parlamentari Català (Partit Demòcrata), també es concedeixi a les confluències, com 'A la valenciana'. En aquest sentit ha dit que és partidària de ser "flexible però aplicant el mateix criteri per a tothom". Ballester ha remarcat que el PSOE s'ha mostrat favorable a donar suport al grup del Partit Demòcrata Català però no a les confluències i ha dit que caldrà preguntar-los el perquè.

La portaveu de Podem i el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, han coincidit en assenyalar que s i la Mesa es nega a la constitució del grup, 'A la valenciana' recorrerà al Tribunal Constitucional la decisió. Mentre que es resol aquest recurs, els diputats d''A la valenciana' hauran de decidir en quins grups s'integren.

Preguntat per aquesta qüestió, Joan Baldoví ha assenyalat als mitjans que hi ha la possibilitat que els quatre diputats de Compromís s’integrin al grup mixt, tal i com ja va succeir en la darrera legislatura. El portaveu de Compromís ha explicat que l’acord preveu que els d iputats electes de Podem, en aquesta legislatura 3, s’integrin al grup de Podem. Resta per conèixer què faria la diputada independent, que la darrera legislatura es va integrar al grup de Podem, mentre que el diputat electe d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, marxaria amb els seus companys d'Izquierda Unida.

El + vist

El + comentat