País Valencià 22/02/2013

La Generalitat Valenciana no tanca la porta a exercir l'acció penal en el cas Nóos

El vicepresident, José Ciscar, nega que el seu govern estigui esperant a conèixer els noms de tots els imputats per decidir quin tipus de personació exerciran finalment

Acn
1 min
El vicepresident valencià moments abans de començar la roda de premsa. / SOLER / ACN

ValènciaEl vicepresident i portaveu de la Generalitat Valenciana, José Ciscar, ha insistit aquest divendres que l'Executiu d'Alberto Fabra encara està en termini per actuar per la via penal en el cas Nóos. A preguntes dels mitjans durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, Ciscar ha assenyalat que el procés judicial encara es troba en una fase inicial i que el govern valencià pot escollir el tipus de personació –civil o penal– fins el moment de l'obertura del judici oral.

Preguntat sobre si aquesta personació dependrà de les imputacions que hi hagi, Ciscar ha dit que l'acció judicial "no està relacionada amb les persones sinó amb els fets". El vicepresident ha remarcat que la Generalitat Valenciana ha exercitat una acció civil amb reserva de l'acció penal. "Partim de la base que l'Advocacia de la Generalitat Valenciana diu que el conveni amb Nóos és administrativament correcte".

El número dos de Fabra ha dit que si bé el conveni és "administrativament correcte" en la seva execució es podria haver efectuat algun pagament indegut "induïts per un engany". Ciscar ha afegit que aquesta personació civil es realitza per garantir el retorn de tots els diners que pogueren haver sortit de manera il·lícita de les arques valencianes.

stats