Les víctimes del metro de València i la fiscalia recorren l'arxiu del cas

Reclamen l'anul·lació de l'informe del perit perquè està imputat en la causa de l'accident del tren Alvia a Santiago de Compostel·la

L'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol i la fiscalia han recorregut davant l'Audiència de València la decisió de la jutge Neus Molina d'arxivar el cas de l'accident i han reclamat que la investigació no es restringeixi a l'anàlisi de la velocitat a què circulava el comboi i també avaluï altres aspectes.

En l'onzè aniversari de l'accident, la presidenta de l'associació, Rosa Garrote, ha qualificat d'increïble" que la jutge demani l'arxiu de la causa "sense tenir totes les proves", i ha lamentat que el temps passi i les famílies de les víctimes visquin amb "les mateixes inquietuds i dubtes" que el 2006.

Segons Garrote, tant la fiscalia com l'associació creuen que el perit que va fer l'informe sobre el compliment de les mesures de seguretat en l'accident de València "està inhabilitat", perquè és el mateix que està imputat en la causa per l'accident del tren Alvia a Santiago de Compostel·la que no complia les mesures de seguretat. És per això que han basat el recurs en aquest aspecte.

Desenes de persones fan costat les famílies

Desenes de persones s'han reunit avui al costat del monòlit que recorda les 43 víctimes mortals de l'accident amb rellotges que marquen l'hora del sinistre (13.03) al jardí emplaçat just a sobre el revolt on va descarrilar el comboi, han dipositat rams de flors i han fet 5 minuts de silenci en la seva memòria.

A l'acte hi han acudit els diputats autonòmics Juan Ponce (Compromís), Antonio Subiela (Ciutadans) i Fabiola Meco (Podem), així com el president de les Corts, Enric Morera, que ha lliurat a Garrote el dictamen del parlament autonòmic que han entregat a la fiscalia per demanar que no s'arxivi la causa.