El Govern considera el palau de congressos un "desastre" heretat del Pacte

El conseller de Turisme i Esports, Jaume Martínez, diu que l'Executiu autonòmic ho arreglarà en resposta a l'oposició, que critica que la "gelosia política" entre Cort i el Govern no permet avançar 

El conseller de Turisme i Esports, Jaume Martínez, ha assegurat avui al Parlament que el Govern balear "arreglarà el desastre" que va deixar l'Executiu autonòmic del Pacte la legislatura passada, referint-se a l'inacabat palau de congressos de Palma.

"Nosaltres, com sempre, solucionarem aquest tema, però no anunciarem cap projecte que no puguem assegurar que es pot acabar", ha respost el conseller a una pregunta de la diputada socialista Isabel Oliver en ocasió del ple del Parlament d'avui.

Oliver ha mostrat la seva preocupació per la "incapacitat evident i demostrada" del Govern de concloure les obres del palau de congressos, que fa 20 mesos que estan aturades i que es deterioren dia a dia.

La diputada ha criticat que l'Executiu balear és "incapaç" de trobar inversió, ni pública ni privada, per finalitzar aquest "portaavions embarrancat" a l'entrada de la capital balear.

Oliver ha afirmat que la "rivalitat" i la "gelosia política" entre el Govern balear i l'Ajuntament de Palma, tots dos del PP, tenen com a conseqüència que no hagi estat possible arribar a un acord polític per finalitzar les obres del palau: aquest "esperpent que dinamita la imatge de la façana marítima" al qual s'oposa "fins i tot" la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), hi ha insistit la diputada de l'oposició.

El conseller ha mostrat la seva preocupació per la situació d'aquesta infraestructura i ha reiterat que les obres inacabades les va deixar l'anterior executiu balear, al qual ha retret que desviàs 20 milions d'euros.

El + vist

El + comentat