Barceló ofereix 1,7 milions i Melià 1,3 pel lloguer del palau de congressos

Tot i que el grup encapçalat per Simón Pedro Barceló ha fet millor oferta pel lloguer i té millor puntuació en l'oferta tècnica, Melià ha oferit 20 milions més per l'opció de compra de l'hotel annex. A les 13.30 h d'avui es coneixerà el guanyardor

El grup Barceló ofereix 1,7 milions d'euros anuals pel lloguer del palau de congressos i de l'hotel annex i Melià International Hotels 1,3 milions, segons s'ha conegut avui després d'obrir la mesa de contractació el sobre de les ofertes econòmiques davant els representants d'ambdues companyies.

Mentrestant, dins també de l'oferta econòmica, Melià ofereix 60 milions d'euros per l'opció de compra de l'hotel en un període de cinc anys enfront dels 40,5 milions de Barceló. Respecte de l'oferta tècnica, que recull conceptes com a manteniment i conservació del complex, Barceló ha aconseguit una puntuació de 13,05 punts sobre 20 i Melià 9,40 punts.

La mesa de contractació s'ha reunit avui per obrir el sobre de l'oferta econòmica i el tinent de batle de Turisme de Palma i el conseller de Turisme, Álvaro Gijón i Jaume Martínez respectivament, anunciaran avui a les 13.30 hores l'empresa adjudicatària d'aquest concurs públic. Barceló i Melià han plantejat la mateixa fórmula d'explotació: lloguer del recinte congressual i de l'hotel amb opció de compra durant cinc anys sobre l'immoble d'allotjament per un mínim de 40,5 milions d'euros.

Després d'obrir-se els sobres davant els representants de les empreses i els mitjans de comunicació, la mesa de contractació ha dit que tant Barceló com Melià han presentat projectes "molt bons", per la qual cosa ha manifestat la seva satisfacció. La mesa de contractació està integrada per funcionaris del Govern balear i de l'Ajuntament de Palma.

Més continguts de