Notícies que no vénen de nou

SOVINT HI HA NOTÍCIES que et sembla ja haver-les escrites. I saps que no. Saps que la novetat te l'ha donada el dia, només el dia que allò que et sembla haver escrit abans s'ha fet públic. El problema és que hi ha notícies que no et vénen de nou, que hi va haver un abans en el dia que ho vares pensar per uns fets, un seguit de fets o simplement en passar per davant i contemplar com allò que és una realitat inerta sembla mostrar una immens pancarta que revela en lletres grosses el seu futur. Quantes notícies hi ha que veim venir? Quantes que, a més, les veim venir i d'enfora?

A mi, aquest dimarts, m'ha semblat ja haver escrit o si més no ho havia pensat que alguna o algunes de les principals cadenes hoteleres de les Illes acabarien per voler l'hotel i el palau de congressos de Palma, només que hi jugarien després de no record quants de concursos deserts, rebaixes del cent per cent i fins i tot quan semblàs que no ha quedat més remei que pagar perquè qualcú ens tregui el mort de sobre. Finalment, ha estat pitjor que tot això, perquè s'ha arribat al punt d'admetre a concurs qui va deixar tot el pastís enlaire perquè li finançàssim entre tots. Com sol passar.

No voldria ser Murphy, però en el decurs dels propers mesos en podem veure de més grosses encara. I si no ho creis, llegiu la informació que n'ha escrit Lluís Planas. En menys de quinze dies, el palau de congressos i el seu hotel, pagat per tothom, ja estarà adjudicat. Coneixerem qui ho gestionarà. Però això, com diu Lluís Planas, també ho sabíem abans de les eleccions de 2007. Només que van venir uns governs municipal i autonòmic que no vivien per consentir qualsevol cosa a l'adjudicatari i, tal com s'ho havia quedat, ho amollà. Qui diu que no tornarà a passar? Qui ens diu que si això un dia arriba a ser notícia no ens hagi de tornar a semblar que ja l'hem escrita?

Més continguts de