El palau de congressos torna a sortir a concurs per poder obrir d'aquí a un any

Cort i el Govern opten per permetre ofertes tant de venda com de lloguer per a la concessió de l'explotació de l'edifici i l'hotel annex

El consell d'administració de la societat Palau de Congressos de Palma, integrada per l'Ajuntament i el Govern, ha aprovat aquest dimecres els nous plecs de condicions per a la licitació de l'explotació del palau de congressos i l'hotel annex. Es preveu que les obres estiguin acabades al final d'agost d'enguany i a patir d'aquell moment l'adjudicatari tindrà quatre mesos per obrir la infraestructura.

Després de la paralització durant dos anys del projecte i d'altres concursos per a la concessió que resultaren fallits per manca d'ofertes satisfactòries, la principal novetat dels nous plecs de licitació respecte de l'última és que ara es donen tres opcions jerarquitzades per presentar-hi ofertes. A més de la venda de l'hotel per 40,5 milions d'euros i un cànon per l'explotació del palau, s'hi inclouen també la fórmula del lloguer amb opció de compra i el lloguer permanent de tot el complex, amb un cànon anual al voltant d'un milió i mig d'euros més un de variable en funció de la facturació.

El termini de la concessió, incloent-hi la possibilitat de pròrrogues, acabaria l'any 2052 i els doblers aconseguits es destinarien a tornar al Govern el préstec de 63 milions d'euros concedit el passat estiu per poder pagar les obres.

El tinent de batle de Turisme i Coordinació Municipal, Álvaro Gijón, s'ha mostrat optimista amb relació a aquesta nova licitació, ja que considera que tindrà empreses interessades perquè els plecs s'han ajustat "al màxim als preus del mercat", una vegada que les obres avancen a bon ritme. També ha avançat que els plecs de condicions del concurs seran publicats la setmana que ve en els butlletins oficials corresponents i, a partir de l'endemà, es donen 52 dies per presentar-hi les ofertes.