Balears 12/09/2013

El director general de Seguretat de Palma dimiteix a causa de la seva imputació

En l'operació policial contra els Àngels de l'Infern es trobaren documents amb preguntes dels exàmens per ser oficial de la Policia Local de Ciutat

A. Artigues/ARA Balears
1 min

PalmaL'Ajuntament de Palma ha comunicat que el director general de Seguretat, Enrique Calvo Fürst, "ha presentat la seva dimissió immediata" en saber aquest dijous, per part de la Guàrdia Civil, que l'havien imputat en una investigació sobre la possible manipulació de les oposicions per a la Policia Local de Ciutat. Aquest matí mateix la Guàrdia Civil, comandada pels fiscals Anticorrupció Juan Carrau i Miguel Ángel Subirán i el jutge José Castro -que avui té torn de guàrdia-, ha escorcollat la comissaria de Sant Ferran de la Policia Local.

Segons Cort Calvo ha justificat la decisió de dimitir per "no perjudicar la imatge del cos de la Policia Local de Palma i per poder exercir lliurement la seva defensa". Els agents investiguen presumptes irregularitats en els exàmens del cos policial. La instrucció de la causa està sota secret de sumari però, segons fonts relacionades amb la investigació, en l'operació policial contra el grup de delinqüència organitzada dels Àngels de l'Infern s'haurien trobat documents amb preguntes dels exàmens per ser oficial de la Policia Local. S'investiga, doncs, una possible trama per manipular les proves d'accés.

El jutge Castro -conegut perquè instrueix els casos Nóos i Palma Arena- no ha estat present a tots els escorcolls, però és qui els ha autoritzat.

stats