PALMA

Cort farà una revisió global de l'ordenança de terrasses

El tripartit arriba a un acord amb el PP per fer-ho a través d'un procés participatiu després de la consulta realitzada sobre les del Born

L'equip de govern de l'Ajuntament de Palma s'ha compromès a realitzar durant l'any que ve un estudi general de l'actual ocupació de la via pública, a partir de distints criteris i que serveixi per fer una revisió de l'actual ordenança que regula la instal·lació de terrasses. El compromís del tripartit integrat pel PSIB, MÉS i Som ha arribat en forma d'acord amb el PP, que en el ple de Cort havia presentat una proposta per fer un estudi sobre l'impacte econòmic de les terrasses "abans de tancar o limitar cap altra zona de Palma". També arriba una vegada que dimecres a la mitjanit acabà la consulta ciutadana que ha organitzat l'Ajuntament sobre el manteniment de les terrasses del Born, amb una forta mobilització del 'sí' amb el suport del PP, els resultats de la qual es coneixeran el proper dilluns, l'endemà de les eleccions generals.

La tinent de batle responsable de la matèria, Aurora Jhardi, ha reconegut que la qüestió de l'ocupació de la via pública "no és un problema exclusiu" del Born i que "hi ha altres zones de la ciutat en conflicte". Per això ha dit que, una vegada passada la polèmica entorn d'aquesta zona, la seva àrea donarà resposta a la situació global "amb un procés participatiu pausat i sòlid" en el qual es requerirà l'opinió de tots els sectors implicats per tal de proposar canvis en l'actual normativa. Malgrat que la proposta del PP es referia únicament a la realització d'un estudi sobre l'impacte econòmic de les terrasses a la ciutat, Jhardi ha remarcat que la proposta consensuada preveu així mateix que es tinguin en compte altres criteris com l'accessibilitat, els renous o la situació social de les zones on es trobin, entre d'altres.

El regidor del PP que defensava la proposta original, Javier Bonet, ha dit que el seu grup acceptava la transacció feta per l'equip de govern "amb el nas tapat", ja que es mostra molt crític amb l'actuació de Cort respecte de les terrasses del Born. Bonet ha dit que l'equip de govern "ha jugat amb els llocs de feina" dels professionals que treballen en els establiments afectats i també ha censurat que finalment els resultats de la consulta no es facin públics fins dilluns, després del 20-D, malgrat que s'havia anunciat que es donarien a conèixer aquest divendres.

 

Més continguts de